Близо 290 км пътища ремонтирани през 2019 г.

Обновеният път Костинброд - Бучин проход Снимка: АПИ

В отсечките са вложени 255 млн. лева

Близо 290 километра второкласни и третокласни пътища са ремонтирани през 2019 г. със средства от ЕС, съобщиха от Агенция “Пътна инфраструктура”. Парите са по Оперативна програма “Региони в растеж” и Програмата за териториално сътрудничество Интеррег V-A Гърция - България, които се финансират от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. В основния ремонт на отсечките са вложени около 255 млн. лв., уточняват от АПИ.

По ОПРР през следващата година продължава ремонтът на още 101 км пътища, на които е работено и през тази година. Сред тях са 32,5 км от пътя Дупница - Самоков, свързващ ГКПП “Гюешево” с АМ “Струма”, с път I-1 София - Благоевград и АМ “Тракия”, на 12 км от път III-109 за Мелник.

По Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Румъния - България през 2020 г. ще започне основният ремонт на над 24 км пътища в Северна България. Ще се рехабилитират 9,3 км от път III-118 Гулянци - Долна Митрополия в област Плевен, както и около 15 км от път II-81 Костинброд - Берковица - Монтана.

Коментари

Задължително поле