Много слънце и жега днес

Обявяват кандидатите за стратегически инвеститор на АЕЦ „Белене”

Туитър и Фейсбук са били използвани от Китай срещу демонстрантите в Хонконг

САЩ съжаляват за освобождението на иранския петролен танкер в Гибралтар

На 20 август 2019 да почерпят

Сътресения в „Марибор“ преди „Лудогорец“

Ново огнище на африканска чума в Русенско

Край на свободното движение към Великобритания от 1 ноември При Брекзит без сделка гражданите на ЕС няма да имат право на престой и работа

Намериха още човешки останки край Негован

Макрон призова Путин да зачита демокрацията

Няма замърсяване на въздуха от пожара край Ботевград Към момента пламъците са овладяни, съобщиха огнеборците

Цялата територия на област Перник е обявена за санитарна зона заради чумата

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Горски пожар наложи евакуация на най-малко 9000 души на Канарските острови

„Патриотичен фронт” възкръсва за местните избори Уточняват населените места

Близо 900 млн. лв. от европейските фондове променят облика на Благоевградска област

Проекти на стойност над 895 млн. лева от Европейските структурни и инвестиционни фондове се изпълняват към момента на територията на Благоевградска област. Най-голяма част от тях – 739 245 318 лв., са по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“, съобщиха по време на работна среща с медиите от Областен информационен център – Благоевград. Средствата са предвидени  за Автомагистрала „Струма“ – Лот 3.1 – (Благоевград – Крупник), Лот 3.3. (Кресна – Сандански) и тунел „Железница“. От тях 628 358 520 лв. са от Кохезионния фонд, а останалите 110 886 797 лв. са Национално финансиране.

Близо 73 379 000 лв. са договорени до момента на територията на Благоевградска област по ОП „Региони в растеж“. Най-много средства ще бъдат инвестирани в община Благоевград за благоустрояване на градска среда, въвеждане на мерки за енергийна ефективност в редица обществени и административни сгради, обновяване и модернизиране на училища, изграждане на социални жилища.

Проекти по Програмата се изпълняват и в Гоце Делчев, където е предвидена  реконструкция и рехабилитация на уличната мрежа и ремонт и модернизация на Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“. С два проекта на обща стойност почти 10,5 млн. лв. ще бъде подобрена градската среда на Петрич, както и ще бъдат ремонтирани училища и детски градини в общината. По 7 проекта по ОП „Региони в растеж“ изпълняват в момента и общините Разлог и Сандански.

Към момента на територията на Пиринско са сключени 3 договора по проекти по ОП „Околна среда“. Общата им стойност е 42 636 912 лв. Най-големият е Втора фаза на проекта на Банско „Рехабилитация на водоснабдителната и канализационна мрежа на гр. Банско с изграждане на ПСОВ“ за 33 170 034 лв. 98 000 лв. са предвидени за актуализация на програмата за качеството на атмосферния въздух на територията на Община Благоевград.

Стартира и проект „Компостираща инсталация за разделно събрани зелени и биоразградими отпадъци, инсталации за предварително третиране на битови отпадъци и съпътстваща инфраструктура за Регионална система за управление на отпадъците на общините Сандански, Струмяни и Кресна“, който е на стойност 9 368 737 лв.

Бизнесът в областта също активно продължава да ползва европейски средства за внедряване на иновации и постигане на по-голяма конкурентоспособност. Към м. ноември в Благоевградска област са привлечени 18 487 000 лв. от ОП „Иновации и конкурентоспособност“. Освен това, фирмите на територията на общината развиват капацитета си и със средства по ОП „Развитие на човешките ресурси“. Почти 17 млн. лв. са привлечени за  подобряване условията на труд, разкриване на нови работни места, намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване.

По време на срещата с медиите директорът на дирекция „Европейски проекти и програми“ в Община Благоевград Мария Грозданова представи в детайли проектите, които общината изпълнява в момента и процедурите, по които се подготвят нови проектни предложения.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.