БНБ пуска златна монета „Рождество Христово“

От 7 декември БНБ пуска в обращение златна възпоменателна монета на тема „Рождество Христово“ от серията „Българска иконография“. Цената на монетата е 1300 лв. Монетата е с тегло 8,64 грама, а златото е с проба 999\1000 (24 карата).

На лицевата страна на монетата са изобразени емблемата на БНБ с годината „1879“ върху лентата, номиналната стойност „100 лева“ и годината на емисията „2020“. На обратната страна на монетата e изобразена библейска сцена на Рождество Христово, а отгоре има надпис „Рождество Христово“.

Монетата ще се продава в Българската народна банка – на две каси на пл. „Княз Александър I“ №1 в София и четири каси в Касов център на БНБ на ул. „Михаил Тенев“ № 10, както и в офиси и клонове на Банка ДСК АД, Първа инвестиционна банка АД, Райфайзенбанк (България) EАД и Тексим Банк АД.

В периода от 7 до 9 декември включително всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да купи от БНБ до 2 броя монети, след което възпоменателната монета „Рождество Христово“ ще се продава без ограничения.

Коментари

Задължително поле