Бойко Борисов: Нов самолет Ф-16 е по-добър самолет от всички останали (ВИДЕО)

Нов самолет Ф-16 е в значителна степен по-добър самолет от всички останали. Не се меся по офертите, освен, че искам за нашата авиация да имаме най-добрият самолет. Трябва ни боен самолет, който да може да влиза във военни действия и да надделява. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел.

До този момент и съседите ни са се насочили към такава политика със самолетите. Но не се меся в решението. Дал съм много кратки срокове, защото това протакане изнервя всички. Заделени са парите, искаме възможно най-бързо комисията да реши и да "напазаруваме" необходимото за авиацията. Защото сега сме купували само самолети за транспорт. Искам да имаме действително бойни машини, които да имат шанса да победят агресора, който и да е той", коментира министър-председателят.

Нищо по-различно от вчера не мога да ви кажа. Както помните, на 25 ноември ние подписахме споразумение, с вчерашните допълните точки, които разгледахме и приехме, показваме доброто си отношение към Великобритания. На 19 декември Жан-Клод Юнкер ще представи резервния план на ЕС, ако ме питате дали съм оптимист - не съм. Считам, че няма да бъде прието от британския парламент, но дано ме опровергаят, каза Борисов по темата за Брекзик.

С абсолютно мнозинство се приема решението за удължаване на санкциите срещу Русия. Моето мнение по въпроса е ясно - незабавно да се пуснат поне обикновените моряци. Това много би допринесло за разрешаване на кризата, обясни премиерът. България е изключително уязвима заради конфликта между Русия и Украйна, не само заради транзита на газ, но и заради близостта и акваторията на Черно море. Истински се надявам руските власти да погледнат с добро око и украинските моряци да бъдат пуснати. Ако има виновни да бъдат наказани, заяви премиерът Бойко Борисов.

"Всяко едно решение и разделяне на пакета ни поставя под риск. Затова съм толкова твърд в решението си да не се разделя пакета за миграцията", коментира още министър-председателят.

Коментари

Задължително поле