Бойко Борисов във Велико Търново: След много трагедии България се е възстановила, ще се възстановим и след промяната

Над 1000 симпатизанти посрещнаха лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в старата столица 

Ако на тези избори не победим и не направим правителство, няма смисъл на следващи да минаваме и да правим агитации. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред над 1000 симпатизанти във Велико Търново.

"По време на нашето управление бяха построени църкви и храмове в областта. Ако бяхме останали на власт, АМ "Хемус" вече е щеше да стига до Велико Търново, но сега международният път минава през града. Какъв въздух дишате тук, да ви питам? Защото в София много обичат да го мерят. Тук тировете пушат по баира и всичко това ви влиза в блоковете. Ама не сте се оплакали", обърна се към присъстващите Борисов.

Той припомни и данни за санирането на сградите и, че 32 блока са направени само във Велико Търново. 
"И то безплатно. Най-добрата социална политика. Няма по-добра от тази. 62 блока чакат и ще чакат още дълго, а за две години щяхме да сме обновили поне още 20 от тях", изтъкна още Борисов. 
Той подчерта и че 2 години страната ни няма План за възстановяване и възмутено попита "Представяте ли си Томислав Дончев да не ви направи план за възстановяване?, а ГЕРБ остави готов разработен План"..
По думите на Борисов в момента оръжейната промишленост спасява България, който изнася оръжие за Украйна за 5-6 млрд., както и че изнасяме скъп ток. 

"Само че има една малка подробност - те го изнасят, но държавата им възстановява ДДС-то и така затъва", обясни още лидерът на ГЕРБ и попита хората и дали като влязат в магазина се чувстват по-богати.
Той увери, че АМ Хемус ще я има и пътят Търново-Русе ще го има.

"Знам как се прави, но ще е по-трудно от всеки друг път. През 2009 г. попаднахме на най-трудната финансова и икономическа криза в света. Тогава не дадох нито една банка да мръдне, инфлацията я държахме 0,2-0,3% и 50 лв си бяха 50 лева", припомни Борисов за началото на първия си кабинет. 

По думите му при първата мигрантска криза България е била похвалена в Европейския съюз за начина, по който се справя, и че заради това е получила повече пари от съюза при Брекзит.

"Всичко зависи този път от вас и колко хора ще убедите. В случая се наемаме с колегите да напарвим нещо по-добро от сегашното само ако имаме мощна подкрепа. И ще има и саниране, и пътища, и пари за ВиК сектора", каза Борисов. 

"След много трагедии България се е възстановила, ще се възстановим и след промяната. Ако Господа не е българин, няма да се измъкнем този път. За да дойдете на партийно събрание в неделя на обяд, или много ни обичате, или много ви е страх. Но щом пляскате, значи е от любов!", пошегува се Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони