Бойко Борисов и премиерът на Камбоджа обсъдиха активизирането на двустранното сътрудничество

Активизиране на двустранното сътрудничество обсъдиха министър-председателят Бойко Борисов и премиерът на Кралство Камбоджа Хун Сен в Ню Йорк. Двамата правителствени ръководители разговаряха в Ню Йорк в рамките на 73-та сесия на Общото събрание на Организацията на обединените нации.

borissov_hun_sen-1По време на разговора Бойко Борисов и Хун Сен изразиха задоволство от отношенията на традиционно приятелство и сътрудничество между България и Камбоджа. Двамата министър-председатели заявиха готовност да работят за допълнително разширяване на двустранното сътрудничество, включително като се използват предимствата на членството на България в ЕС и на Камбоджа в АСЕАН.

Двамата правителствени ръководители набелязаха конкретни стъпки за засилване на партньорството в приоритетни области.

Премиерът Бойко Борисов посочи, че съществува възможност за навлизане на редица традиционни български продукти на камбоджанския пазар, включително храни, вино, селскостопански продукти, козметика, нефтени масла, както и продукти с по-висока добавена стойност – електроника, машини, лекарства. Според премиера българският бизнес може да развива дейност в Камбоджа в различни сектори – текстилна промишленост, медицински услуги, фармация, ИТ индустрия, туризъм, инфраструктура.

Коментари

Задължително поле