Борисов: Няма да правим коалиция с ДОСТ и ДПС

Избори 2021. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.
При следващ управленски мандат от ГЕРБ ще надградят борбата с корупцията, с бюрокрацията и с контрабандата, уверява Бойко Борисов.

От напрежението между ЕС и Турция губят всички страни

Към този момент е сигурно с кои партии няма да правим коалиция - ДОСТ и ДПС. Това каза лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в интервю за агенция Франс прес.

Винаги сме били искрени към ДПС, на президентските избори казахме, че не желаем подкрепата нито на ДПС, нито на ДОСТ. ДПС открито и ясно гласуваха за президента Радев. В същото време считам, че всички български партии трябва да се уважават и действително да сме опоненти, а не врагове. Когато ДПС са ни помагали за нещо, аз съм излизал на трибуната в парламента или в интервю, за да благодаря за помощта за даден закон - заявява Борисов и добавя: - Ние казваме - няма да правим коалиция с ДПС и ДОСТ. БСП казват - ще питаме нашите избиратели какво мислят по въпроса. Как ще питате избирателите си и кой ще брои резултата?“

Пред АФП той коментира и ескалацията на напрежение между ЕС и Турция и е категоричен, че от нея всички страни само губят. „Има съвпадение, което допълнително напряга ситуацията - референдум в Турция и избори в ключови държави в ЕС като Холандия, Франция, Германия и България, която е на границата“, казва още той и прогнозира, че ескалацията ще продължи.

Борисов е категоричен, че намесата на Турция е недопустима във вътрешните работи на страната, „но трябва да се продължи с дипломация и действия, които отчитат, че това е наш съсед“.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика