Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Борисов определи като недопустим, обиден и опасен двойния стандарт в качеството на храните Премиерът иска извънредни мерки за спиране на войната по пътищата

Премиерът Бойко Борисов определи като “недопустимо” и “обидно” наличието на двоен стандарт в качеството на храните, които световни производители предлагат на пазарите в Източна и Западна Европа.

“За един храните да са едно качество, а за Източна Европа – с друго качество, и то по-лошо. Някои ще кажат: „чети етикета“, само че хората не са толкова научени да четат етикета, подвеждат се по реклами”, възмути се Борисов на свиканата от него извънредна среща тази сутрин с представители на няколко министерства. На нея, освен за храните, се обсъждат и мерки за превенция на нарасналия брой тежки ПТП през последните месеци.

„Използваме събота и неделя, че сте по-свободни, да възложа две теми, по които искам да сме неотстъпчиви и безкомпромисни. Първата е войната по пътищата и пътно-транспортните произшествия. Не можем да говорим за демография, а в същото време всеки ден две, три и повече жертви да се дават“, каза премиерът в началото на срещата.

“Даваме толкова пари за здравеопазване, но сме все на първите места по инфаркт и инсулт. Всеки доктор ще ви каже, че една от най-големи опасности за здравето е именно това, което се яде и пие. Или така нареченият начин на живот, посочи Борисов.

„Интересува ме какво можем да направим по линия на Регионалното министерство – мантинели, кръгови движения, легнали полицаи, промяна в инфраструктурата. Всеки човешки живот не само, че ни е важен, но в същото време правим толкова много да се повиши раждаемостта и толкова лесно отгледани деца загиват. Каквито трябват още законодателни промени, колкото трябват пари за камери, колкото трябват пари за контрол. На 1 юни отриват сезона – така да се организират, че от 1 юни служителите на КАТ и полицията – денонощен контрол“, коментира още министър-председателят.

В работното съвещание, на което се обсъждат конкретни мерки със срокове за изпълнението им, участват вицепремиерът Томислав Дончев, министрите на земеделието, храните и горите, на вътрешните работи, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на регионалното развитие и благоустройството, на здравеопазването, на правосъдието, на финансите, главният секретар на МВР, заместник-министри, както и ръководствата на БАБХ и ГД „Национална полиция” – МВР.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Камери,които да се наблюдават в реално време от МВР, незабавно спиране на дивака-джигит,отнемане на колата и книжката,огромна глоба и в ареста,докато не я плати.ЗВЕРСКИТЕ КАТАСТРОФИ ПРИ НАЛИЧИЕ НА ДЕМОГРАФСКА КРИЗА,ИЗИСКВАТ ЗВЕРСКИ МЕРКИ!!!

  2. Да вземат решение държавата да обезпечи издръжката на 16 годишния сирак на починалата вследствие побоя майка нанесен и за 80 лв. от 24 рецидивст,тундгай май беше,а после да приемат норми за обезщетяване на останалите без родители вследствие на престъпления,защото и с един родител може и ученика да не завърши,а един сирак пък се нуждае от спешна подкрепа,за да не стане наркоман или проститутка,ако е момиче.5000 лв. не са достатъчни,а и процедурата трябва да е експресна,в крайна сметка държавата не си е свършила работата,а от и този екземпляр детето реално нищо няма да получи като го осъдят.

  3. Даа,вдигнали са ги през октомври миналата година до 10000бв,но отново след влязал в сила прокерорски или съдебен акт и пак е еднократна.За пострадалите ученици,загубили родител вследствие на престъпление е логично да ежемесечна и до завършване на висшето им образование,като също е логично да е не по-малко от една четвърт от дохода на загиналият вследствие на престъплението родител,след като издръжката на дете не може да е по-малка по Семейния кодекс от една четвърт от минималната работна заплата и никакъв случай по-ниска от линията на бедност.

  4. БОЙКО ВИ БОРИСОВ ВДИГА САМО ПУШИЛКА .ХРАНИТЕ ЩЕ СИ ОСТАНАТ СЪЩИТЕ .ТРУПА ТОЧКИ И СЛЕД ТРИ ДНИ ВСИЧКО ЩЕ СЕ ЗАБРАВИ. СЛАГАМ БАС СЪС ВСЕКИ .

Отговорете