Трус от 3,2 по Рихтер разлюля Димитровград и Хасково

Борисов в Мюнхен: Отношения между България и Германия са отлични (СНИМКИ)

Агресия на пътя: Мъже се нахвърлиха с ритници срещу шофьор в Пловдив (ВИДЕО)

Мъжката брада е по-населена с бактерии от кучешката козина

Подигравателни плакати за психодесните в София (СНИМКИ)

Започна срещата на Борисов с министър-председателя на Свободна държава Бавария Маркус Зьодер (ВИДЕО)

Няма решение кога „Боинг 737 Макс“ ще започне отново да изпълнява полети

Ципрас: Турция е непредвидим съсед

Зоран Заев: Никога не сме имали по-добри взаимоотношения с България

Дежурни прокурори приемат сигнали за престъпления във връзка с евроизборите от днес до неделя

Хиляди шестваха в деня на просветата във Велико Търново

19 830 мигранти и бежанци са стигнали в Европа от началото на 2019 г.

ЦИК: 6 355 633 българи имат право на глас на изборите в неделя

Премиерът Борисов се качи на самолета за Мюнхен (СНИМКИ)

Брюксел: Ще работим със следващия британски премиер, независимо кой е той

Борисов определи като недопустим, обиден и опасен двойния стандарт в качеството на храните Премиерът иска извънредни мерки за спиране на войната по пътищата

Премиерът Бойко Борисов определи като „недопустимо“ и „обидно“ наличието на двоен стандарт в качеството на храните, които световни производители предлагат на пазарите в Източна и Западна Европа.

„За един храните да са едно качество, а за Източна Европа – с друго качество, и то по-лошо. Някои ще кажат: „чети етикета“, само че хората не са толкова научени да четат етикета, подвеждат се по реклами“, възмути се Борисов на свиканата от него извънредна среща тази сутрин с представители на няколко министерства. На нея, освен за храните, се обсъждат и мерки за превенция на нарасналия брой тежки ПТП през последните месеци.

„Използваме събота и неделя, че сте по-свободни, да възложа две теми, по които искам да сме неотстъпчиви и безкомпромисни. Първата е войната по пътищата и пътно-транспортните произшествия. Не можем да говорим за демография, а в същото време всеки ден две, три и повече жертви да се дават“, каза премиерът в началото на срещата.

„Даваме толкова пари за здравеопазване, но сме все на първите места по инфаркт и инсулт. Всеки доктор ще ви каже, че една от най-големи опасности за здравето е именно това, което се яде и пие. Или така нареченият начин на живот, посочи Борисов.

„Интересува ме какво можем да направим по линия на Регионалното министерство – мантинели, кръгови движения, легнали полицаи, промяна в инфраструктурата. Всеки човешки живот не само, че ни е важен, но в същото време правим толкова много да се повиши раждаемостта и толкова лесно отгледани деца загиват. Каквито трябват още законодателни промени, колкото трябват пари за камери, колкото трябват пари за контрол. На 1 юни отриват сезона – така да се организират, че от 1 юни служителите на КАТ и полицията – денонощен контрол“, коментира още министър-председателят.

В работното съвещание, на което се обсъждат конкретни мерки със срокове за изпълнението им, участват вицепремиерът Томислав Дончев, министрите на земеделието, храните и горите, на вътрешните работи, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на регионалното развитие и благоустройството, на здравеопазването, на правосъдието, на финансите, главният секретар на МВР, заместник-министри, както и ръководствата на БАБХ и ГД „Национална полиция” – МВР.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Камери,които да се наблюдават в реално време от МВР, незабавно спиране на дивака-джигит,отнемане на колата и книжката,огромна глоба и в ареста,докато не я плати.ЗВЕРСКИТЕ КАТАСТРОФИ ПРИ НАЛИЧИЕ НА ДЕМОГРАФСКА КРИЗА,ИЗИСКВАТ ЗВЕРСКИ МЕРКИ!!!

  2. Да вземат решение държавата да обезпечи издръжката на 16 годишния сирак на починалата вследствие побоя майка нанесен и за 80 лв. от 24 рецидивст,тундгай май беше,а после да приемат норми за обезщетяване на останалите без родители вследствие на престъпления,защото и с един родител може и ученика да не завърши,а един сирак пък се нуждае от спешна подкрепа,за да не стане наркоман или проститутка,ако е момиче.5000 лв. не са достатъчни,а и процедурата трябва да е експресна,в крайна сметка държавата не си е свършила работата,а от и този екземпляр детето реално нищо няма да получи като го осъдят.

  3. Даа,вдигнали са ги през октомври миналата година до 10000бв,но отново след влязал в сила прокерорски или съдебен акт и пак е еднократна.За пострадалите ученици,загубили родител вследствие на престъпление е логично да ежемесечна и до завършване на висшето им образование,като също е логично да е не по-малко от една четвърт от дохода на загиналият вследствие на престъплението родител,след като издръжката на дете не може да е по-малка по Семейния кодекс от една четвърт от минималната работна заплата и никакъв случай по-ниска от линията на бедност.

  4. БОЙКО ВИ БОРИСОВ ВДИГА САМО ПУШИЛКА .ХРАНИТЕ ЩЕ СИ ОСТАНАТ СЪЩИТЕ .ТРУПА ТОЧКИ И СЛЕД ТРИ ДНИ ВСИЧКО ЩЕ СЕ ЗАБРАВИ. СЛАГАМ БАС СЪС ВСЕКИ .

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.