Борисов от Брюксел за евроизборите: Ние сме първа сила сред работещите, младите и висшистите (ВИДЕО и СНИМКИ)

В Добрич и Плевен ще чистя всичко до корен, заяви премиерът

Министър-председателят Бойко Борисов обяви от Брюксел, че не очаква днес да стане ясно кой ще е новият председател на Европейския парламент.

"Ние като позиция на ЕНП сме твърдо зад Манфред Вебер, той е нашият водещ кандидат. За него работихме, както и за нашите български евродепутати. Това е решение на партията, а ние сме дисциплиниран член на Европейската народна партия. Така, че нямаме никакви колебания или каквито и да е към момента други позиции" заяви Борисов.

"Най-много преференции от всички партии има Мария Неделчева. Тя направи много добра кампания", обяви Борисов. Разликата между нея и останалите кандидати беше потресаваща, допълни той.

"Не се меся в работата на други партии. Съжалявам, че днес заради това не успяхме да си направим най-важното мероприятия. Много неща станаха ясни. Аз не съм се месил никога в работата на други партии и никога не съм си давал мнението какво трябва да правят в тях", заяви премиерът на въпрос за оставката на Корнелия Нинова.

"Давал съм оставка, когато съм виждал, че управлението трябва да бъде преструктурирано. Това е лично решение на БСП, каза още.

На въпрос относно резултатите от изборите, Борисов изтъкна: „аплодисментите в ЕНП са, че в България сме победили лидера на ПЕС в пряк двубой“.

"Няма как социологическите агенции да са засичали преднина за БСП. Това са 7%. Видя се къде са отишли парите за медии, социолозии и политолози. Резултатите на ГЕРБ са много добри в състоянието, в което влязохме в тази кампания", обяви той.

"Ние сме първа сила сред работещите, младите, висшистите. Губим от БСП при над 60-годишните и при нискоинтелигентните. Сиреч, аз мога да се запиша там след 13 юни", пошегува се Борисов.

"Това е оценката на изборите. Аз не се заглеждам в други партии, само в мои. Затова в следващите дни ще кажем какво ще правим", добави министър-председателят.

"Когато победиш, можеш да замълчиш. Когато загубиш, трябва да говориш. Ако искат да кажат, че те са победители, все ми е тая", отсече премиерът.

"Сега ще се виждам с Орбан. На различни позиции сме, но сме големи приятели. Виктор е безспорен антикомунист. Тези, които най-много му искаха оставката, завършиха на 3-4-5 място. Той ги разгроми. Навсякъде има хейтъри и недоволни. Аз самият съм го критикувал особено за университета. Но с него сме приятели от 20 години. Пред камерите всички имаме ясни кандидати. В следващите часове ще се изговорят много неща, ще мине раздаването и тогава ще започнат по-същинските преговори. Този, който първи говори, ще загуби. Това ще бъде едно дълго състезание. Както аз си задържах партията и последните две седмици я пуснах и ги минах всичките", каза още премиерът.

"Благодаря на президента, че ме поздрави", заяви Борисов.

"Лиляна Павлова показа, че има страшно много преференции. Г-жа Златева й се надсмиваше за 7-ото място, но май при нея не се получаваха нещата. Аз имам принципи. Никога не се надсмивай на победения. Не го ритай, а му подай ръка, каза той.

"По моите теми на партията ще говоря сигурно четвъртък или петък. Дори и в тези три области, където губим, в градовете, в сърцето - печелим. Няколко организации или ще ги разформировам, или ще ги правя наново. В Добрич и Плевен ще чистя всичко до корен", заяви премирът.

Той определи решението да вземат телефоните на лидерите по време на днешното заседание за правилно, тъй като ползването на телефон показва лошо възпитание, а и така много бързо изтича всичко, което се говори, коментира Борисов.

"Не се меся в работата на патриотите, те се карат, защото са три остри камъка. ВМРО направи много силен резултат. Валери и "Атака" си направиха своите кампании. Марешки направи силен резултат. Гледах плакатите по магистралите, докато пътувах, бяха Марешки с Льо Пен, а тя би Макрон във Франция", анализира Борисов.

"Хареса ли ви тунелът вчера и естакадите в Габрово", попита журналистите той. "Всеки, който проговори и започне да издава много позиции, ще загуби. Ние имаме няколко коза, сложил съм си ги в ръкавчетата, и чакам. Голямата уста е грешка" заключи премиерът на въпрос ще коментира ли нещо след извънредното заседание в Брюксел.

Коментари

Задължително поле