Борисов поиска символична концесионна такса за стадионите

Минимална концесионна такса за стадионите, за да може собствениците на клубовете да ги ремонтират, поиска премиерът Бойко Борисов, който присъства на рестарта на работата по стадион „Ботев“ в Пловдив. „Аз мисля, че в Общинския съвет спокойно можете да направите една символична концесионна такса за отборите в Пловдив – 100 лв., 1000 лв. максимум, все пак да има някакво плащане, и да не се дават тези 60 000 лв., колкото е таксата сега“, каза Борисов и събралите се на стадиона фенове на Ботев го аплодираха.

"В цял свят собствениците на клубове правят стадионите. Но и ние ще помогнем сега, видим ли, че се работи и стават нещата", каза още Борисов. Той съобщи, че на днешното правителствено заседание са отпуснати пари за отбора на „Арда“ Кърджали, който вече е в А група.

Премиерът добави, че за да има силен „Ботев“, трябва да има и силен „Локомотив“, с което жълто-черната агитка не се съгласи. „Желая да сте живи и здрави, на дербито да победи по-добрият. Но не се бийте, защото ние ще ви направим игрищата, не ги чупете после!", обърна се към феновете Борисов.

Ремонтът на стадион „Ботев“ беше замразен след фалита на КТБ и сега с него се заема новият собственик на клуба – бизнесменът Георги Самуилов. Община Пловдив удължи срока за обновлението на стадиона и съоръжението трябва да е готово до март 2020 г.

Коментари

Задължително поле