Борисов пред МИА: Стискаме палци и пожелаваме успех на Македония

Снимка: Архив

Каквото зависеше от България, като най-близката за вас страна, сме го направили, подчертава премиерът

Договорите с България и Гърция отвориха голяма перспектива за Македония. Това заявява премиерът Бойко Борисов пред Македонската информационна агенция (МИА) в Атина, където беше вчера.

"Що се отнася до България и Македония - Договорът за добросъседство, въпреки доста силните атаки срещу него, ние показахме воля и го подписахме", посочва Борисов и допълва, че именно споразумението между София и Скопие е дало насока на перспективата пред Македония.

"Така че, онова което е зависело от България, като добър съсед, най-близката страна за вас, сме го направили. Стискаме палци и пожелаваме успех. Всяка друга намеса не е правилна, дори и да изразя мнението си", подчертава Бойко Борисов.

В разговора с кореспондента на МИА в гръцката столица българският премиер подчертава важността на инфраструктурните връзки между държавите в региона.

"Тук няма политика, това означава свързаност, това означава успех, бизнес, туризъм - културен, религиозен и всякакъв", посочва Борисов. "Работим със Световната банка, с Европейската банка за възстановяване и развитие, Европейската инвестиционна банка и според мен проектът "София-Скопие-Тирана" трябва да започне да се реализира незабавно", допълва той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България