Борисов разгледа частна мебелна фабрика в Банско, която е възстановила производството си

Премиерът Бойко Борисов разгледа частна мебелна фабрика в Банско, която е успяла бързо да се изправи на крака след карантината и да възстанови производството си.

Вчера е заминал камион с готова продукция за Холандия, а в момента патентоват и сгъваемо легло-ракла, което ще изнасят за САЩ.

Собствениците заявиха, че са пуснали в платен отпуск работниците по време на карантината в Банско, а сега вече работят, не ползват схемата 60/40, считат, че е добра, но се надяват да не стигат до нея. „Само се молим да получаваме поръчки и да имаме излаз на външния пазар, за да не блокираме, каза един от собствениците.

Борисов бе силно впечатлен от производителите и каза, че им отдава чест и почитания. „Благодарение на такива хора в хазната капе и можем да плащаме на лекари и пенсионери, а не като ония, дето се засегнаха за лимузините, като им казах да си ги продадат и да осигурят заплати", коментира той.

На изпроводяк банскалии му подариха вино и ракия от 2014 година и заявиха, че това е тяхното лекарство срещу коронавируса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини