Борисов се срещна с шефа на световната борба

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с президента на Международната федерация по борба Ненад Лалович. Освен глава на древния спорт сърбинът е и член на изпълнителното бюро на Международния олимпийски комитет.

Двамата обсъдиха развитието на бойните спортове у нас, тъй като в последните години България е сред водещите световни сили в световната борба, най-вече при жените. Това е резултат от целенасочена политика за развитие на дамското направление в спорта.

На срещата присъстваха още спортният министър Красен Кралев, президентът на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, генералният секретар на комитета Белчо Горанов, шефът на родната федерация Христо Маринов. Сред обсъдените теми бе и кандидатурата на България за домакин на световното за мъже и жени през 2023-а, което ще е квалификация за олимпийските игри Париж година по-късно.

Лалович е в България за световното за кадети тази седмица. Министерството на младежта и спорта е отпуснало 350 000 лв. за надпреварата в „Арена Армеец“, а най-голямата ни надежда за медал е европейският шампион Едмонд Назарян. Догодина пък България ще организира последната олимпийска квалификация за игрите в Токио.

Коментари

Задължително поле