Борисов: Щяхте да ни убиете, ако при управление на ГЕРБ имахме 5% усвояване на еврофондовете (ВИДЕО)

За бъдещ премиер: "Няма по-добър от Томислав Дончев в тая държава"

Докога ще взимаме само дългове?

"Не е правилно Асен Василев да казва, че ППДБ са вдигнали доходите. Всички ние в парламента гласувахме да се увеличат доходите и пенсиите."

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Хасково, където от партията представиха предизборната си програма. Заедно с него са бившият кмет на София Йорданка Фандъкова и бившите министри Делян Добрев и Томислав Дончев.

Водач на листата в интегралната бюлетина под номер 18 е Делян Добрев.

"Коалиционната дисциплина изисква да работиш с тези, които подкрепяш. В Сглобката и ние се предадохме на левичарските политики и практики, защото в един момент щеше да се окаже, че ГЕРБ не искат да се вдигнат доходите на полицаи, военни и учители", посочи Борисов.

С обществен ресурс решават през тези четири години да са щедри, но това е неправилно планиране на разходите, категоричен е той. Това, което харчим, е повече от това, което придобиваме. Помните, ние казвахме "ще харчим, толкова колкото изкарваме", заяви Борисов и допълни, че политиките за доходите трябва да са предмет на коалиционно споразумение. 

"Но когато няма подписано коалиционно споразумение и не се знае откъде ще се вземат парите, остава да започнеш да взимаш заеми, защото това, което харчим, е повече от това, което придобиваме", посочи той.

"Тук е и спорът ни по т. нар. "закон за вечния длъжник" - трябвали този, който е трупал заеми, да го амнистираме. Трябва ли държавата, компаниите, банките да са потърпевши от "вечния длъжник"?", попита лидерът на ГЕРБ.

"Така ли ще продължим? Докога ще взимаме само дългове? И служебното правителство прави същото - непрекъснато взима заеми", добави Борисов.

"Представяте ли си по време на управление на ГЕРБ да сме имали усвояване на еврофондове по 5-6%. Щяха само това да ни питат, а сега не се чува нищо. Правилно управление на еврофондовете - няма по-добър от Томислав Дончев в тази държава", каза още той и добави: "Трябваше да се свършат две много важни неща - ръководствата на регулаторите и справедливостта в съдебната система."

Той разкритикува идеята за равноотдалечения премиер. И попита риторично - има ли по-добър от Томислав в тая държава? "Няма! Но Атанасов казва – да намираме равноотдалечен. Като е отдалечен толкова, как да се сближим?", попита лидерът на ГЕРБ. "Това с равно отдалечения премиер е  мимикрия с плаващи мнозинства да се доразруши съдебната система", добави той.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/1611779423071189
Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика