Борис Джонсън наема нови 20 000 полицаи

В момента са 122 000 в Англия и Уелс

Новият британски премиер Борис Джонсън обяви планове за наемане на допълнителни 20 000 полицаи през идните седмици в опит да успокои тревогите на обществото от нарастващата престъпност. Така той ще преобърне тенденцията за съкращения в полицията, направени от предишните правителства, предаде БТА, като цитира Ройтерс.

“Моята работа като премиер е да направя нашите улици по-сигурни”, каза Джонсън. “Хората искат да виждат повече полицаи в кварталите си, които да защитават обществото и да намаляват престъпността”, допълни той.

Според независимия Институт за фискални проучвания допълнителните полицейски служители ще струват на държавата 1,1 милиарда паунда на година. Заради мерките за икономии, предприети от последните две консервативни правителства, в полицията бяха извършени бюджетни и щатни съкращения.

Джонсън наследява задачата да се справи с ръста на убийствата и нападенията с нож, които подкопаха репутацията на консерваторите, че са партия на закона и реда. В момента в Англия и Уелс има 122 000 полицаи, в сравнение с 2010 г., когато Консервативната партия взе властта и те са били 143 000.

Коментари

Задължително поле