Борис Джонсън предложи на депутатите да предизвикат вот на недоверие

Британският премиер хвърли ръкавицата към противниците си и ги предизвиква да внесат предложение за вот на недоверие към правителството, пише британският вестник The Independent.

Заставайки пред парламента след като се върна по-рано от пътуването си в Ню Йорк за участие в Общото събрание на ООН, той заяви:

"Ако опозиционните партии нямат доверие в правителството, те ще имат шанс да го докажат. Те имат право да внесат предложение за вот на недоверие в правителството и можем да гласуваме утре".

Или ако някоя от другите партии, по-малките партии, искат да предприемат подобен ход, те могат да внесат това предложение и ние ще им дадем възможност за гласуване. Ще имат ли смелостта да действат?"

Той обвинява депутатите, че са „се противопоставили на 17,4 милиона души, които гласуваха за напускане“.

За своето правителство заяви:

"Няма да предадем хората, които ни изпратиха тук - това е което искат да направим."

Хората в тази страна ... знаят, че Парламентът не иска да изпълни обещанията си за зачитане на референдума ... Той ще продължи да бави, ще продължи да саботира преговорите, защото те не искат сделка."

Джонсън казва, че опозиционните партии „живеят във фантастичен свят“, като настояват за още един референдум, като предупреди, че хората не искат това, а вместо това да искат „да продължат напред, да оставят Брекзит зад гърба си, да се съсредоточат върху здравната система, върху насилието и престъпността и върху намаляване на цената на живота".

Говорейки за решението на Върховния съд, той каза, че смята, че Съдът е "погрешно да се произнася по това, което по същество е политически въпрос".

Премиерът подчерта, че повечето хора, независимо от това как са гласували през 2016 г., „искат Брекзит да се случи“.

Той заяви, че му е било казано, че Брюксел никога няма да се съгласи да отвори отново Споразумението за оттегляне или да замени предпазния механизъм за ирландската граница, но че сега правителството води преговори и за двете неща, като предупреди, че "този парламент изобщо не иска Брекзит да се случи."

Коментари

Задължително поле