Боровец и Банско в топ 3 на най-изгодните ски дестинации за британците

Българският ски курорт Боровец е обявен за най-изгодната дестинация в Европа за британските скиори, според най-новото проучване на "Пост Офис Травъл Мъни" (Post Office Travel Money), което обхваща 32 европейски курорта, сравнявайки цените им за основни компоненти на ски ваканция - едноседмична лифт карта, ски оборудване, шест обяда и обучение в ски училище, пише "Дейли мейл".

Посетител на Боровец трябва средно да заплати за изброените услуги 506 бр. лири, с което българският курорт се нарежда на първо място сред най-евтините за британците ски дестинации в Европа. На второ място е италианският Бардонекия, за който британец ще трябва да отдели 512 бр. лири, докато на третото място остава за друг български курорт – Банско, който ще струва 537 бр. лири на желаещите да карат там ски.

На другия край на скалата най-скъпият планински курорт в Европа е швейцарският Цермат, струващ 1367 бр. лири за едноседмичен престой.

Въпреки че Боровец и Банско заемат съответно 1-во и 3-то място сред най-евтините курорти в класацията, експертите отчитат, че спрямо миналата година сега цените в тях са скочили, съответно с 12,8% и 7%.

Когато става въпрос за семейни ски почивки, Банско е обявен за най-изгоден за британците - подобно на миналата година - с цена от 1547 бр. лири. за четиричленно семейство. 

Българският курорт е с почти 12 на сто по-изгоден от втория най-евтин семеен курорт, италианския Бардонекия, за който четиричленно британско домакинство трябва да похарчи 1749 бр. лири.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Туризъм