“Борусия“ загуби Ройс за „Уембли“ (ИНФОГРАФИКА)

Марко Ройс, капитан на „Борусия“ (Дортмунд), ще пропусне първия мач от 1/8-финалите в Шампионската лига срещу „Тотнъм“ в Лондон. Атакуващият халф има контузия в бедрото и няма да играе в сряда на „Уембли“. Ройс прави силен сезон за “жълто-черните”, като има 13 гола и 9 асистенции в 19 мача в Бундеслигата. Той пропусна равенството 3:3 с „Хофенхайм“ в събота и не е ясно дали ще се върне навреме за следващата среща от първенството - срещу „Нюрнберг“.

Очаква се 18-годишният Джейдън Санчо, който замести Ройс срещу „Хофенхайм“, да го направи отново и в Лондон. Юношата на "Манчестър Сити" се завръща в родината си в отлична форма. През настоящият сезон Санчо има 8 гола в 28 срещи за "Борусия" във всички турнири. За него обаче ще се грижи Хуан Фойт, защитник на "Тотнъм". Аржентинският бранител призна преди сблъсъка на "Уембли", че отказал оферта на ПСЖ през 2017-а, когато премина от "Естудиантес" в редиците на "шпорите".

"Причината за решението ми беше мениджърът Маурисио Почетино - каза Фойт. - Спечели ме с неговата философия. В "Тотнъм" играят млади футболисти, а за мен това е много важно".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят