Nikola конкурира Tesla с брутален пикап на водород Автомобилът може да захранва с ток строителни машини

Карло Кудичини, легендарният вратар и сегашен посланик на „Челси“, ексклузивно пред „Труд“: България е известна с футболните таланти

Храните по БДС – само с български суровини

АПИ: Е-винетки може да се купят от сайта bgtoll.bg, мобилното приложение и терминалите за самотаксуване

Пецата от „Hell’s Kitchen Bulgaria“: Може да не спечелих шоуто, но спечелих сърцата на хората Най-забавният участник се ожени

Борисов инспектира строителните дейности на магистрала „Европа“ (ВИДЕО)

Караянчева: В трите години от мандата си президентът чертае разделителни линии Надявам се, че той ще промени отношението си спрямо влизането на България в ERM 2, заяви председателят на НС

Трилър с изчезналата българка на остров Родос Отишла да изхвърли боклука и да се разходи, оттогава следите й се губят

Китаец почина в Банско, вероятно е получил инфаркт

С пошлост и арогантност доубиват Вапцаров Литературни “пехотинци” правят жалки опити да атакуват таланта на поета

Ръководството на „Лафка“: Спираме оперативната си дейност заради законовите ограничения и въвеждането на държавен монопол Компанията разполага с финансов ресурс за погасяване на задължения си

Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу Явор Бахаров в разложкия съд

7 000 долара за еротичен круиз в Гърция

Безрадостната участ на националните кумири Горкият дякон Васил Кунчев ни гледа от небесните жилища и цъка с език

Премиерът Борисов: През последните години чувствително расте броят на българите, които се завръщат в родината

Брекзит може да доведе повече британски туристи у нас

Ръст на туристите от Великобритания у нас заради брекзит показва проучване на Асоциацията на британските туристически агенти.

Преди седмица Джонатан Бърлс и съпругата му пристигат в Банско. Цените и ски пистите водят семейството за 13-а поредна година в курорта. „Тук е много евтино да дойдеш и да си изкараш добре”, каза той по БТВ. „Едно от важните неща е, че когато обърнем британската валута в българска, разполагаме с доста пари”, казва и Тейси Смит.

Нашите турагенции очакват около 200 хиляди английски туристи тази година. В хотела на Джеймс Хюз пикът на резервациите предстои. „Следващата седмица започваме със силния период и сме горе-долу пълни до средата на март”, уточнява той.

По неписано правило икономическа несигурност на Острова означава повече британски туристи у нас, казват експертите.

„Винаги при тези ситуации България е била предпочитана туристическа дестинация, защото е евтина”, коментира Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.

Брекзит без сделка ще означава по-скъп внос от Европа и намаляване на покупателната способност на англичаните. А прогнозата за срив на паунда вече води до ръст с една трета на резервациите у нас, пресмятат британски туроператори. Но не валутата ще е определяща при избора на почивка, контрират икономисти.

„Самият туристически поток се влияе от това колко е лесно човек да получи здравна осигуровка, колко лесно може да получи достъп до страната”, посочи Адриян Николов от Института за пазарна икономика.

Така за българския туристически бранш ситуацията на Острова създава повече несигурност.

„В момента и туроператори, и агенции са притеснени, тъй като те не могат да поемат ангажименти по договор, по който те имат изключително голяма отговорност да възстановяват суми обратно. С други думи, няма нищо гарантирано”, заяви Румен Драганов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.