Британските министри искат от Тереза Мей да изготви нов план за изграждане на отношенията с ЕС след Брекзит

Членовете на британското правителство искат от министър-председателя Тереза Мей да изготви нов план за изграждане на отношенията с ЕС след Брекзит на мястото от предложенията, съгласувани на 6 юли на заседание на правителството в нейната извънградска резиденция „Чекърс“, предава The Daily Telegraph.

Според изданието, от министър-председателя се иска да изготви "План Б", като алтернатива на предложения „Чекърс“, според който страната ще остане обвързана с правилата на ЕС за по-голяма зона за свободна търговия. Очаква се исканията да бъдат издигнати в понеделник на среща, на която на Мей ще се упражни натиск да промени екипа на ключовите си съветници.

Ако Май не спази това искане и не изостави идеите си, тя може да се изправи пред демонстративно отклонение от среща на някои членове на кабинета в знак на протест срещу правителствената политика за внедряване на Брекзит.

След като се завърна в Обединеното кралство след приключването на извънредната среща на върха в Залцбург, Мей направи изявление в петък, в което заяви, че преговорите между Лондон и Брюксел са в задънена улица. Тя също предупреди, че няма да има преразглеждане на резултатите от референдума от 2016 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа