Британският принц Чарлз е на посещение в Румъния

Британският принц Чарлз, който пристигна днес на посещение в Румъния, беше приет от президента Клаус Йоханис в президентския дворец "Котрочени" в Букурещ, съобщава Аджепрес.

След разговор на четири очи с държавния глава наследникът на британската корона ще се срещне и с премиера Виорика Дънчила.

Също така принц Чарлз ще бъде приет в двореца Елисабета в Букурещ от принцеса Маргарета, най-голямата дъщеря на покойния крал Михай, която носи титлата пазителка на румънската корона.

Принц Чарлз често посещава Румъния, и най-вече Трансилвания, където притежава недвижими имоти и ръководи благотворителни организации. През 2015 г. той създаде фондация в село Вискри, окръг Баршов, която цели да подкрепя съхраняването на културното наследство, земеделието и устойчивото развитие.

Британският престолонаследник беше на официално посещение в Румъния и миналата година, когато се срещна с президента, премиера, с представители на кралското семейство и посети различни неправителствени организации, които подкрепя.

Коментари

Задължително поле