Британски министър: Брекзит без сделка ще има сериозни последици за сигурността

Снимка: Архив

Британският министър, който отговаря за сигурността, Бен Уолъс заяви, че Брекзит без сделка ще засегне сериозно отношенията между Великобритания и Европейския съюз, което ще направи много трудно гарантирането на сигурността на обществото.

Междувременно стана известно, че на 4 декември започват дебатите в парламента по сделката на Тереза Мей преди гласуването, насрочено за 11 декември.

След като снощи директорът на Английската централна банка Марк Карни заяви, че излизането на страната от ЕС без сделка ще предизвика финансова криза, по-сериозна от тази през 2008 година, днес министърът за сигурността заяви, че за да бъде ефективно гарантирането на сигурността на британското общество, е необходимо близко сътрудничество между Великобритания и ЕС и Брекзит без сделка ще има сериозни последици за сигурността на Обединеното кралство.

Междувременно британският премиер Тереза Мей отново е в парламента, където е подложена на „кръстосан разпит“ за нейния план от специална междупартийна комисия.

С оглед на очертаната картина за катастрофални последици при Брекзит без сделка, депутати от Лейбъристката партия поискаха от премиера да изключи този сценарий.

Тереза Мей отговори уклончиво, че гласуването в парламента е дали да се подкрепи сделката, но ако Камарата на общините я отхвърли, ще бъдат взети необходимите мерки. Иначе стана известно, че 5-дневните дебати на сделката ще започнат на 4 декември. Самото гласуване ще бъде на 11 декември.

/БНР/

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа