БСП внесе предложение за отмяна на лятната ваканция за парламента

"Срещнахме се с майките на деца с увреждания пред парламента. Уверихме ги, че поставихме условие на правителството да внесе законодателни предложения до края на юли. Ние имаме готовност с конкретни текстове. Информирахме ги, че изпълнихме ангажимента си към тях и „БСП за България“ внесе в деловодството на Народното събрание проект за решение за отмяна на лятната ваканция на парламента. " Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Проектът на решение е със следните мотиви: „Търпението на хората с увреждания е изчерпано, поради очевидната и безспорна невъзможност да оживяват в условията, в които ги поставят българското правителство и парламент. Тази група се нуждае от обществена подкрепа, в най-голяма степен. Отказът на държавата да изпълни ангажиментите си към тази най- уязвима група от населението води до реални човешки трагедии. Докато майките и децата с увреждания протестират пред Народното събрание, излизането на депутатите във ваканция би представлявало недопустим акт на бездушие и безотговорност. Отсъствието на властта в такава обстановка би довело до множество страдания за хората с увреждания, а забавянето на реакцията за някои от тях може да се окаже дори фатално.

Сложността на тази материя, както и необходимостта от съгласуване на законодателството с организациите на хората с увреждания, профсъюзите, работодателските организации, институциите и др. правят процеса на изработка на работещо законодателство труден и бавен. Именно затова, ние правим предложение да се отдели месец август само на тази тема, с което да се осигури достатъчно време за изработка, съгласуване и приемане на работещи решения, които да доведат до реални резултати за хората с увреждания.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика