БСП иска Бенчо Бенчев да напусне групата им, свикват извънредно заседание

Разпитват зам. председателя на ОС - Бургас и бивш депутат за връзка с Очите

БСП Бургас свиква извънредно заседание в централата си в 14 часа в неделя. Дневният ред ще се състои само от една точка- да бъде взето решение Бенчо Бенчев да напусне групата съветници на БСП, въпреки, че е от гражданска квота. Това потвърди прев "Труд" шефът на социалистите в морския град- Стойко Танков.

Бенчев е заместник председател на общинския съвет в Бургас и основен спонсор на БСП в морския град. Бизнесът му е тръгнал преди години от износ на зърно с кораб от Бургаското пристанище и в момента се е разрастнал до мащабно зърнопроизводство, най- вече в Карнобатския край. С бившия депутат от ДПС Несрин Узун имали и бизнес със засети десетки декари киви в община Руен.

Бенчо Бенчев и Несрин Узун бяха засечени в турския хотел, заедно с обявения за издирване от Интерпол Димитър Желязков- Митьо Очите. Нещо повече, в момента на ареста на Очите, той бил в стаята наета на името на бизнесмена Бенчев.

Рано сутринта в неделя, Бенчев, Несрин Узун, шофьорите на Бенчев и Очите, и още хора, които били спипани в хотела със Желязков, бяха докарани в ОД на МВР в Бургас, където започнаха разпити. Целта е да се разбере защо заместник председателят на общинския съвет и бившият депутат са били с Очите по това време и на това място.

Това е основната причина БСП да иска отктраняването на Бенчо бенчев от групата съветници. Преди по- малко от година, бизнесменът търпя и остра критика от Корнелия Нинова, заради показността със скъпия автомобил, който кара- луксозния "Ролс ройс".- "Другият автомобил, който карам е "Бентли", шегуваше се тогава Бенчев и натъртваше, че такъв му е автопарка- няма примерно "Трабант".

Междувременно от години, Бенчев и Очите имат обща фирма за охрана- "Аркус Сигурност".

Коментари

Задължително поле