Общинар от БСП е бил в Истанбул с Митьо Очите

Заместник-председателят на общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев, който стана известен със скъпия си "Ролс Ройс", е бил заедно с Димитър Желязков - Митьо Очите в Истанбул тази нощ, съобщават БНТ и БТВ. Бенчев е и председател на групата на БСП в ОбС.

Желязков беше задържан снощи в истанбулски хотел, а по-рано през седмицата 19 сочени за негови приближени бяха заловени в Бургаско в хода на операция срещу организирана престъпна група за рекет и наркоразпространение.

Според националната телевизия, Желязков и Бенчев са били заедно в един хотел по време на ареста на Митьо Очите. Първоначално Бенчев е бил задържан, но след това е освободен. Той не е обвиняем по разследването, заради което Очите беше обявен за международно издирване.

Според БНТ, заедно с наркобоса е арестуван и бившия депутат от ДПС с два мандата в парламента Нехрин Узун. Той е и бивш кмет на община Руен.

От прокуратурата на този етап никой официално не потвърждава и не отрича тази информация. Не е ясно и дали Бенчев е задържан.

Общинският съветник от гражданската квота на социалистите, който извън политиката е крупен зърнопроизводител и предприемач, стана медийно известен в началото на годината около прокурорските проверки на собствениците на луксозни коли и скъпи имоти. Притежава три луксозни лимузини.

През миналата година Бенчо Бенчев стана съдружник в "Аркус сигурност" - охранителната фирма на Димитър Желязков - Митьо Очите.

55a9b3609b4fb99ddbc52762af499051

Издирва се общинският съветник Пейко Янков, син на застреляния бивш председател на Общинския съвет в Несебър Димитър Янков.

За момента разследващите разполагат с показанията на 6-ма пострадали от групата за рекет по Южното Черноморие. На някои от тях е предоставена специална закрила.

Днес Специализираният наказателен съд заседава при закрити врата за мерките за неотклонение на задържаните членове на групата на Митьо Очите, допълва БНР. Прокуратурата поиска постоянно задържане под стража на Венцислав Христов, Радослав Николов, Йордан Въчев, Иван Найденов и Иван Пишиев. Всички те са регистрирани, че живеят в Бургас. Някои от тях вече са били осъждани. Днес спецсъдът неочаквано закри делото по мерките им за неотклонение с аргумента, че могат да бъдат огласени данни от личния живот.

Коментари

Задължително поле