Поръчваме по интернет стоки от столични пазари Планира се ремонт на Женския пазар и първият пазар изцяло за български стоки

Входът за Столичния зоопарк става 6 лв. Строят нови заграждения за чакали и хиеновидни кучета

Сблъсък между две коли уби мъж и жена в Ловешко

40 деца са блокирани на хижа „Алеко“ на Витоша заради непочистен път

286 екобомби цъкат в складове с отрови За унищожаването им трябват милиони левове

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 17 декември 2018

Луис Гарсия, европейски шампион от 2005 година, ексклузивно пред „Труд“: „Ливърпул“ подцени ЦСКА и за малко много да съжалява

Силният снеговалеж и непочистените пътища оставиха стотици хора в задръствания (СНИМКИ и ВИДЕО)

Сменят и софтуера към касовите апарати 4 лв. на месец за програма за управление на продажбите

Обвиниха Шакира в избягване на данъци Певицата не платила налог върху 14.5 милиона евро

Румен Радев: Йордания трябва да бъде подкрепяна от България и от ЕС, защото има реален принос в борбата с нелегалната миграция

Хиляди сърби на протест срещу Вучич Опозицията свика демонстрация заради “авторитарното управление” на президента

Протестиращи срещу миграцията влязоха в сблъсъци с полицията в Брюксел

Откриха телефон на самоубил се шеф на КАТ Не е открито предсмъртно писмо

Връхлита ни италиански циклон Обилни снеговалежи блокираха десетки на пътя

БСП иска временна парламентарна комисия за санирането

„ПГ на „БСП за България“ внася проект за решение за създаване на временна комисия за установяване на фактите и обстоятелства, свързани с изпълнение на Националната програма за саниране“, обяви зам.-председателят на групата Жельо Бойчев.

„Искаме да станат ясни всички обстоятелства, свързани с изработването на критериите на програмата и изпълнението на целите й, с начина на определяне на пределните цени на строителните дейности, които многократно бяха коригирани, изразходваните финансови средства до момента по програмата, както и постигнатите резултати. Трябва да стане ясно и бъдещото развитие на програмата“, обясни Бойчев.

Той припомни, че по искане на „БСП за България“ е имало дебат в НС, на който са били приети решения. „Съгласно тях, министърът на регионалното развитие внесе информация в НС, от която става ясно, че към момента има подписани договори за близо 2 млрд. лв., има 4759 договора, сключени между общините и съответните етажни собствености, но няма предвидени финансови средства в бюджета за продължение на програмата и изпълнение на договорите“, каза още Бойчев.

„Министър Нанков твърди, че се нуждаем от разработване на цялостна жилищна стратегия и е необходим ангажимент на собствениците за продължаване на бъдещата програма“, каза още Бойчев. Според него към момента не е ясно какво е бъдещето на програмата, какъв процент ще бъде заплащан от българските граждани, ако те продължат своето намерение да санират жилищните си сгради. „Създава се дискриминация с тези, които ползваха 100% финансов ресурс до момента и тези, които трябва да доплащат. Притеснени сме от констатациите, отразени в доклада на Сметната палата, че е нарушен чл. 119 от Закона за публичните финанси, където е казано, че бъдещи ангажименти за стартиране на програми, които ангажират бюджетен ресурс, може да стане само чрез бюджета и решение на НС. Цитира се именно Националната програма за саниране и ангажирането над 1 млрд. лв. ресурс за 2017 г, който не е гласуван в държавния бюджет“, подчерта Бойчев. Зам.-председателят на левицата в НС изрази надежда, че чрез работата на тази комисия ще станат ясни как са били избирани и определяни фирмите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.