БСП - Красно село: Не сме приемали декларация с искане за наказания на общинските съветници от МК "БСП за България"

Публикуваната информация, че има декларация от БСП - "Красно село" е невярна и подвеждаща, се казва в позиция на районната организация

Районната организация на БСП в "Красно село" не е приемала декларация с искане за наказания на общинските съветници от Местна коалиция "БСП за България". Това се казва в официална позиция на заместник-председателя на РС на БСП - "Красно село" Петър Апостолов и на социалисти, членуващи в основни партийни организации в района. Тя е по повод публикации в медиите от името на районната организация, атакуващи общинските съветници от групата на Местна коалиция "БСП за България".   

"Публикуваната информация, че има декларация от БСП - "Красно село" е невярна и подвеждаща, се казва в позицията. - Въпросът не е обсъждан в Районния съвет или на заседание на общинската конференция, а е позиция на отделни членове на Районната партийна организация. Но представена по този начин създава невярно убеждение, че това е позиция на Районната партийна организация".

Социалистите обясняват, че позиция на РПО на БСП "Красно село" може да се изразява само на основание на решение на РС или на общинската партийна конференция. "Председателят на Районния съвет на БСП "Красно село" е в оставка от 27 юли 2023 г., което доведе до блокиране на дейността на организацията за този период, като включително и не са провеждани засадения на РС. Това принуди НС да наложи служебно кандидат за кмет на РПО, независимо от приетото решение на конференцията на РПО, пише още в позицията. - На 17 февруари 2024 г. ще се проведе заседание на районната партийна конференция за избор на нов председател".

Социалистите от "Красно село" считат също така, че "решенията на НС на БСП за наказания и изключване на членове допринасят за спада на доверие в Българската социалистическа партия". 

"Категорично настояваме дискусията по вътрешно партийни въпроси да се води в партийните органи, а не през средствата за масова информация", завършва позицията на РС на БСП - "Красно село". 

Ето и цялата позиция: 

ПОЗИЦИЯ
на социалисти, членуващи в основни партийни организации на БСП, район "Красно село", гр. София
 
Относно: Публикации в сайтовете:
 
epicenter.bg - Социалисти от цяла София искат от "Позитано" наказания за съветниците, подкрепили новия шеф на СОС от 10.02.2024 09:05
 
24chasa.bg - Декларации от софийски партийни организации на БСП против общинските съветници от 10 февруари 2024  09:09
 
Публикуваната информация, че има Декларация от БСП "Красно село", в посочените по-горе статии е невярна и подвеждаща.
 
Позиция на РПО на БСП "Красно село" може да се изразява само на основание на решение на РС или общинската партийна конференция.
 
Има писмо на членове на РПО, публикувано на сайта на в. Дума – петък -  9.02.2024 – "Оттегляме своето доверие" – от  петък, 09 Февруари 2024 / брой: 27, в което те изразяват своята лична позиция, която не ангажира Районната партийна организация.
 
Този въпрос не е обсъждан в Районния съвет или на заседание на общинската конференция, а е позиция на отделни членове на Районната партийна организация. Но представена по този начин създава невярно убеждение, че това е позиция на Районната партийна организация.
 
Председателят на Районния съвет на БСП Красно село е в оставка от  27 юли 2023 г., което доведе до блокиране на дейността на организацията за този период, като включително и не са провеждани засадения на РС. Това наложи НС да наложи служебно кандидат за кмет на РПО, независимо от приетото решение на конференцията на РПО.
 
На 17.02.2023 ще се проведе заседание на районната партийна конференция за избор на нов председател.
 
Наред с това ние считаме, че решенията на НС на БСП за наказания и изключване на членове допринасят за спада на доверие в Българската социалистическа партия. 
 
Категорично настояваме дискусията по вътрешно партийни въпроси да се води в партийните органи, а не през средствата за масова информация. 
 
Петър Апостолов,
Заместник-председател на РС на БСП - "Красно село"
 
гр. София
12.02.2024 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика