БСП събра „Левски“ и ЦСКА в листа

В 24 МИР в София лидерката на БСП Корнелия Нинова събра бивши футболисти на “Левски” и ЦСКА - Емил Велев - Кокала и Христо Марашлиев.

Шеф на “Екогласност” скара червените

Иван Гранитски е след Корнелия Нинова в 25 МИР-София

Нона Йотова е четвърта в 24 МИР

“Левски” и ЦСКА събра в листата на 24 МИР в София лидерката на БСП Корнелия Нинова. В този район в червените списъци са бивши футболисти на “Левски” и ЦСКА - Емил Велев - Кокала и Христо Марашлиев. Общото между двамата е, че са бивши централни нападатели. Докато Велев е легенда на “сините”, то с подобен статут на Българска армия е Димитър Марашлиев, баща на Христо.

В Пловдив столетницата ще примамва избиратели с друг голям футболист. Георги Георгиев-Гецата бе един от националите ни, когато България стана четвърта в света. Халфът обаче не игра и една минута в щатите. Георгиев участва при последния полуфинал в Европа на ЦСКА през 1989 г. срещу “Барселона”. Дълго време игра и за френския “Мюлюз”.

Активисти на партията светкавично отбелязаха в социалните мрежи: С “Кокала”, “Марата” и “Гецата” имаме шанс за Втора дивизия в шампионата по футбол.

Изненада за социалистите в София бе избираемото второ място в 25 МИР за Иван Гранитски. В този район водач е Корнелия Нинова.

Актрисата Нона Йотова е четвърта в 25 МИР-София.

Видният хирург проф. Димитър Раденовски е в листата във Видин. Той бе изпълнителен директор (2007-2012) на “Пирогов”, а впоследствие член на борда на директорите спешната болница.

О. р. бригаден генерал Цветан Харизанов, бивш началник на Националния военен университет “Васил Левски” е четвърти в листата в Сливен. Шефът на Българския ветеринарен съюз д-р Трифон Цветков ще е представител на гражданската квота във врачанската листа.

Преподавателят по история в СУ “Св. Климент Охридски” доц. д-р Христо Беров е в листата на БСП в Смолян, а проф. д-р Юлия Йоргова-Форд, която е била директор на Англо-българския колеж в Бургаския свободен университет ще е в бургаската листа.

От БСП коментираха, че червените редици били скандализирани от опита шефът на Екогласност Емил Георгиев да бъде поставен на трета позиция в известната като “мозъчната листа” на 23 МИР в София.

ГЕРБ вкарва в битката министри и депутати

Томислав Дончев е №1 в Габрово, Красимир Вълчев искан в 2 района

Управляващите проверяват хората на СДС

Вицепремиерът Томислав Дончев ще е водач на листата в родното Габрово, а образователният министър Красимир Вълчев е искан от структурите във Велико Търново и Шумен.

Лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов ще прегледа всички имена на кандидатите за депутати на партията преди да бъдат обявени официално. Към момента единственият сигурен водач на листа при управляващите е вицепремиерът Томислав Дончев, защото беше обявен публично от Борисов днес при обиколката му в Хасковско. На въпрос дали вицепремиерът Дончев ще бъде в листите на ГЕРБ, Борисов отговори: “Естествено, водач е в Габрово”. Министърът на транспорта Росен Желязков е името, което усилено се спряга за водач в София в 24 МИР. Очаквано, в средите на управляващите вече е ясно, че министърът на социалните грижи Деница Сачева ще води листата на партията в Добрич, където е и координатор. Образователният министър Красимир Вълчев е почти сигурен фаворит за ГЕРБ в Шумен, но е искан за първото място и във Велико Търново.

Пълните списъци и с имената на хората и от коалицията със СДС, ще са готови до седмица. От ГЕРБ внимателно проверявали предложенията на сините, тъй като това е първото явяване на партията на Борисов в коалиция за парламентарен вот.

Край морето

ДПС във Варна вече с утвърден списък

Водач на листата на ДПС във Варна е Ерджан Ебатин.

ДПС във Варна стана първата партия край морето с утвърдена листа. Ще я води депутатът Ерджан Ебатин, който е сочен за един от най-опитните депесари с работата на терен. Ебатин е следван от областният председател Сали Табаков и Хюсми Адем от Провадия. На четвърта позиция е ръководителят на младежката структура Халми Белев. Пета е преводачката Алисе Хасанова, а шести - общинският председател на ДПС във Варна Рюян Ризов. Следват лекарят от с. Медовец Сабри Сабри, Мерткан Ибрямов и Сали Светославов.
Пълните листи на ДПС в останалите райони ще станат ясни този уикенд.

Развръзка

Партията на Божков с мандат от хора на Баневи и Радо Шишарката

 

Георги Георгиев-Готи дава мандат на бизнесмена

Борил Соколов и Георги Георгиев (вдясно) обявиха, че “Българско лято” ще се яви с мандата на “Българско национално обединение - БНО” на парламентарните избори.

Бизнесменът Васил Божков получи мандат за явяване на изборите за партията си от фолкпевеца и режисьор Георги Георгиев-Готи. Партията “Българско лято” на Божков ще се яви на вота с името на Българско национално обединение. Това е формацията, която през 2019 година издигна Евгения Банева, съпругата на бизнесмена Николай Банев, който е в ареста, за кандидат евродепутат. А през 2016 година председателят на БНО - Георгиев издигна за кандидат-президент поп-фолк звездата Радо Шишарката.

Обявяването на мандата беше анонсирано от Васил Божков във фейсбук, а малко по-късно днес председателят на “Българско лято” Борил Соколов и председателят на “Българско национално обединение - БНО” Георги Георгиев съобщиха и подробностите, че БНО дава на 100 процента подредбата на листите за “Българско лято”.

Коментари

Задължително поле