БСП увери посланика на Русия, че иска бързо отпадане на санкциите

БСП ще настоява санкциите срещу Русия да отпаднат час по-скоро. Тези санкции вредят на националния ни интерес и възпрепятстват добрите отношения не само в политически, но преди всичко в икономически план. Това заяви лидерът на столичните социалисти и член на Изпълнителното бюро на БСП Калоян Паргов след разговор с руския посланик у нас Анатолий Макаров.

Лидерът на БСП беше категоричен, че страната ни губи пазари и икономически възможности, които по никакъв начин не може да бъдат компенсирани.

„Загубата на хор „Александров“, чийто песни българската публика добре познава и обича, е загуба и за световната култура. Изразихме надежда, че традицията на хор „Александров“ ще бъде запазена", коментира Паргов. По време на срещата бе обсъдена и сигурността в региона на Балканите.

"Притеснени сме от поредицата от инциденти в Турция и нестабилността в тази държава, както и нарастващата опасност от терористични актове из цяла Европа. В тази връзка трябва да търсим начини за засилване на дипломатическите отношения и контакти между нас, държавите от Европейския съюз и Русия", подчерта той.

Според него България, като единствената славянска и православна държава, член на ЕС, може да играе важна роля: "България трябва да има балансирано отношение и политика, както към Запада, така и към Изтока. А това означава диалог и търсене на взаимноизгодно сътрудничество“.

На срещата присъстваха говорителят и депутат от ПГ на БСП Лява България Жельо Бойчев, зам.-председателят на ГС на БСП и член на НС на БСП проф. Ваня Добрева и д-р Светлана Шаренкова, член на Националния съвет на БСП и председател на форум "България- Русия". Представителите на БСП и посланик Макаров обсъдиха и подготовката на честванията по повод 140-ата годишнина от Освобождението на България.

Коментари

Задължително поле