Сблъсък с интриги за Стрелците, нови доходи за Близнаците – Дневният хороскоп на Алена

На 5 април 2020 да почерпят

Зад завесата на пандемията

708 жертви на COVID-19 във Великобритания, сред тях е и 5-годишно дете

Силвио Орландо: Берлусконовците са преходни

Заловиха лидера на Ислямска държава в Афганистан (ВИДЕО)

Установено е опасно усложнение от COVID-19 – увреждане на мозъка Лекарите съветват хората, забелязали загуба на вкус и обоняние, да прекарат поне седмица у дома

Медицинският експертен съвет към правителството спира да съществува

Люксембург доживя голям футболен форум

Борисов и Нетаняху обсъдиха пандемията от COVID-19

Гърция удължи мерките до 27 април

Жертвите на коронавируса по света са над 60 000

Хората без здравна застраховка в САЩ може да платят до 74 000 долара за лечение на COVID-19

Отлагат промените в Закона за енергетиката

Бившият на Туба Бююкюстюн се кълне в любов на друга Онур Сайлак заживя с продуцентката си

„Булгаргаз“ предлага с 40% по-ниска цена на газа през април

„Булгаргаз“ предлага на КЕВР да утвърди през април цената на природния газ да бъде по-ниска с 40% или с 17,83 лв./MWh.

В съответствие с изискванията на Наредба № 2/2013 г. за регулиране на цените на природния газ, „Булгаргаз“ ЕАД, дъщерно дружество на „Български Енергиен Холдинг” ЕАД, предложи на КЕВР да утвърди цена на природния газ за м. април 2020 г., в размер 26,21 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС) за крайни снабдители на природен газ и за лице, на което е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия (ЗЕ, чл. 30, ал. 1, т.7).

В сравнение с утвърдената за първото тримесечие на 2020 г. цена (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС), предложената от „Булгаргаз“ ЕАД цена за м. април 2020 г. е по-ниска с 40,49% или с 17,83 лв./MWh.

Намалението на цената се дължи на успешно приключилите преговори на “Булгаргаз” ЕАД с ООО “Газпром eкспорт” за предоговаряне на механизма на ценообразуване на доставната цена на природния газ за България.

На 02.03.2020 г. “Булгаргаз” ЕАД и ООО “Газпром eкспорт” подписаха Допълнение към Договора за доставка на природен газ, с което беше договорен новият механизъм за ценообразуване на доставната цена по хибридна формула, включваща петролна компонента и хъбова индексация, която е преобладаваща във формулата.

Преговорите между двете компании за преразглеждане на цената се проведоха при условията на „механизма за преразглеждане на цена“, заложен в Ангажиментите, поети от ООО “Газпром eкспорт” пред Европейската Комисия по дело АТ.39816 – Газови доставки нагоре по веригата в Централна и Източна Европа.

Допълнението влиза в сила, считано от 01.03.2020 г., като ценообразуването занапред ще е на месечна база.

Съгласно Допълнението и Ангажиментите, поети от ООО “Газпром eкспорт” пред Европейската Комисия, новата ценообразуваща формула се прилага ретроактивно, считано от 05.08.2019 г. – датата, на която “Булгаргаз” ЕАД изпрати на ООО “Газпром eкспорт” искането за преразглеждане на цената на газа.

Прилагането на новия ценови механизъм ще доведе до разлики в доставните цени по месеци за периода 05.08.2019 г. – 29.02.2020 г., както и до формиране на сума за този период, която ООО “Газпром eкспорт” ще възстанови на “Булгаргаз” ЕАД.

„Булгаргаз“ ЕАД предприе съответните действия пред КЕВР, с цел регулиране и уреждане на отношенията между Обществения доставчик и неговите клиенти за периода до 31.03.2020 г., във връзка със сключеното с ООО „Газпром eкспорт“ Допълнение към Договор за доставка на природен газ.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.