„Булгартрансгаз“ обяви търг за изграждане на две компресорни станции към интерконектора със Сърбия

Прогнозната стойност на обществената поръчка е в размер на 351,6 млн. лева

„Булгартрансгаз“ обяви обществена поръчка за изграждане на две компресорни станции - КС „Расово“ и КС „Нова Провадия“, паралелно на северния (магистрален) газопровод до българо-сръбска граница.

С провеждането на процедурата „Булгартрансгаз“ ЕАД спазва своите задължения от актуализираната Енергийна стратегия на Република България, съобщиха от компанията. Реализацията на поръчката цели повишаване сигурността на доставките на природен газ за страната и региона на Югоизточна Европа, както и затвърждаване ролята на България като транзитен център в Европейския съюз.

Основните дейности, включени в обществената поръчка, предвиждат изработване на инвестиционен проект, доставка на материали и оборудване и строително-монтажно работи.

За КС „Расово“ ще бъдат инсталирани 3 броя газотурбокомпресорни агрегати (ГТКА) в конфигурация 2 броя работещи ГТКА и 1 брой резервен ГТКА с номинална мощност 12 MW всеки.

За КС „Нова Провадия“ се предвиждат 4 броя ГТКА в конфигурация 3 броя работещи ГТКА и 1 брой резервен ГТКА с номинална мощност 10 MW всеки.

За да бъдат свързани новите компресорни станции с газопреносната мрежа на „Булгартрансгаз“ ЕАД ще бъдат проектирани и изградени входящи и изходящи шлейфи и оптична кабелна линия, а за присъединяването им към мрежите на техническата инфраструктура – проектиране и изграждане на пътни връзки, електрозахранване, водоснабдяване и канализация и др.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е в размер на 351 635 657.46 лева без ДДС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Инвестиции