"Булмаркет" награди служители, участвали в операцията в Хитрино

управителят на „Булмаркет” Станко Станков

Управителят на "Булмаркет" Станко Станков награди днес десет служители на компанията, участвали в операцията по обезвреждането на цистерните от дерайлиралата влакова композиция в Хитрино. По думите му това са били най-трудните дни на фирмата от нейното създаване, предаде БНР.

Заместник-управителят Димитър Баев обясни, че заради доброто познаване на свойствата на газа са успели максимално бързо да помогнат на противопожарната служба, както и теренът да бъде разчистен.

Станков коментира, че са предприети допълнителни мерки за сигурност, следи се изкъсо скоростта, осъществява се постоянен контрол с GPS-и.

Взето е решение, след разговори с германски специалисти, "Булмаркет" да постави специална система на гарата в Хитрино, която автоматично да намалява скоростта на влаковете до необходимата. Това ще избегне човешка грешка. Системата ще бъде монтирана веднага след Нова година, като има процедури, които трябва да се спазят преди това.

Управителят на компанията заяви, че версиите за трагичния инцидент са много. Той припомни, че компанията е поканила германски експерти с опит в разследването на подобни железопътни инциденти.

"Ние вярваме, че официалните разследващи органи ще направят всичко възможно да излезе на бял свят истинската причина за катастрофата, за да не се повтарят такива инциденти", каза Станков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България