Бундестагът одобри еднополовите бракове, Меркел гласува против

Снимка: Архив

Депутатите в Бундестага одобриха с голямо мнозинство еднополовите бракове в Германия, съобщават местните медии. Инициативата „Брак за всички“ бе подкрепена с 393 гласа „за“ срещу 226 „против“.

Канцлерът Ангела Меркел, която само преди броени дни оттегли принципното си несъгласие за сключването на еднополови бракове, бе сред онези, които се противопоставиха на промяната.

Германската социалдемократическа партия, „Зелените“ и партията „Левицата“ инициираха вота въпреки несъгласието на ХДС/ХСС. В крайна сметка 70 депутати от партията, водена от Меркел (или един на всеки четвърти), гласуваха за равенство на хомосексуални двойки.

Досега еднополовите двойки в Германия имаха право на официално гражданско партньорство, но не и на сключването на брак. Най-важната разлика между двете юридически положения е, че хомосексуалните партньори нямаха право да осиновяват деца.
Очаква се на 7 юли Федералният съвет да се произнесе по закона. Засега се предполага, че той няма да бъде одобрен.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (7)

 1. Мазната ханъма сега против,ама пусна изнасилвачите на деца и на жени в Европа и грам не съжали за глупостта си!Да се възражда SS мъртвешка глава и към душовете с газ !

 2. следващата стъпка да е узаконяване на браковете между евроатлантик и бял глист – стъпка към брака между перто и джърбил.

 3. Както е тръгнало скоро ще разрешат и бракове между човек и животно.

 4. Няма лошо. Държавата няма работа да се меси в леглата на хората, както и всеки не трябва да го интересува кои какво прави в леглото си и с кого го прави. Иначе ще се върнем пак в ерата на инквизицията. Едва ли някой въобще си ляга със жена си да прави секс облечен или пък само за продължаване на рода.

  1. солотюрк
   30.06.2017 В 16:54
   Браво. Така се прави по християнските държави.

Отговорете