Бургас чака български туристи през май

Столичани и туристи от други градове се интересуват от луксозни апартаменти, които се отдават в Бургас и то за цял месец.

Отлив на румънци заради липсва на ясни правила

Повече запитвания за луксозни частни квартири и то за срок от 30 дни

Бургас очаква много туристи по Великден. Те ще са предимно от вътрешността на страната, хора, които са зажаднели за свеж въздух и море, прогнозират туроператорите. В момента крайбрежните кръчми се запасяват с морски дарове. Прясната риба, особено калкан и попчета, ще влезе в употреба в празничните дни.

Традиционно, туристите предпочитат кръчмите по плажа, които вече работят с пълна пара. В слънчевия неделен ден вчера, в Бургас кафетата по централните улици и край морето бяха пълни с местни жители, показа наша проверка. Със сигурност, в почивните дни, към морето ще има интерес от нашенци. Те са и най- предпочитаните туристи от хотелиери и ресторантьори, защото ценят почивката си и са добри платци, добавят от туристическия бранш.

Според туроператори, интерес в момента има към частните квартири в Бургас. Столичани и туристи от други градове се интересуват от луксозни апартаменти, които се отдават. Някои от запитванията са за доста дълъг срок- около месец и то през май. Има вече записвания и за екскурзии до остров “Света Анастасия”. Нито повече, нито по малко от друга година, което е добър знак и говори, че отлив на туристи няма да има. В Бургас катамаранът с туристи ще потегля от Морска гара, като първите му курсове започват именно по Великден. Не случайно, по това време, ще се проведе и традиционната изложба на цветя “Флора”- Бургас, която събира много участници и допълнително гости край морето.

На места по Черноморието обаче отчитат отлив на резервации от румънци заради липсва на ясни правила за влизане и излизане на туристи в и от България. В един от хотелите в Слънчев бряг сезона традиционно откриват румънските туристи. Резервации за Великден има, но само записани в компютъра на този етап.

Повечето казват, че ще дойдат, но е по-скъпо да платят PCR тестовете си, отколкото да покрият резервациите си за хотела на нашето море.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Туризъм