Българинът, играещ в най-успешния тим на Малдивите: Тук е друг свят

 

 

Малдивите са туристическа цел на много хора, но случаят на Величко Величков е малко по-различен. 30-годишният полузащитник поема към островната страна в Индийския океан не за да обикаля райските плажове и да релаксира, а за да гони своята мечта да играе футбол на международно ниво.

Там бившият футболист на „Ботев“, „Славия“ и „Нефтохимик“ се подвизава в най-успешния местен отбор „Ню Редиант“. „Сините“ са хегемон с 5 титли, 11 купи и още 4 суперкупи.

Офертата

Получих обаждане от треньора Йордан Стойков в началото на годината и реших да приема офертата. Отборът беше шампион и придоби правото да играе в АФК Къп, което е нещо като азиатската Лига Европа. Това беше ново предизвикателство да участвам в международни мачове. Футболът е на прилично ниво. Играе се бързо, има добри изпълнители.

6103

Животът

Всичко ме изненада на Малдивите - хората, начинът им на живот, кухнята също е много различна. Доста е пикантна. Климатът е горещ и влажен. Нощният живот не е като нашия, тук няма дискотеки. Алкохолът е позволен само в ресторанти и на места, на които има чужденци. Придвижването пък става с лодки. Много интересни неща ми се случиха през тази година. Когато ходихме в Хонконг, Филипините и Сингапур, се чувствах като в съвсем друг свят. Всичко беше много различно и интересно. Впечатлен съм от Сингапур, там е като на картичка. На Малдивите имах възможността да отида на друг остров - курортен, място, което не може да се опише. Голямо спокойствие. Малко кътчета са по-хубави на живо, отколкото на снимки, но Малдивите е едно от тях. Тук забравяш за всичко.

6101

Недостатъците

След близо година живот тук не изпитвам неудобства с изключение на климата, който винаги е горещ и влажен. Естествено не мога да не отбележа липсата на семейството, близките и приятелите.

Бъдещето

Договорът ми с клуба е до края на годината. Получих предложение да преподпиша, но сега искам първо да се прибера при семейството си в България и след това ще реша, защото имам и други варианти.

Защо напусна България

Нищо не ме е разочаровало. Просто исках друго предизвикателство и да играя международни мачове. Следя българското първенство. Радвам се на успехите на „Лудогорец“. Доказа, че е много сериозен отбор и с добри футболисти. На Малдивите не знаят много за България. Някои са чували за Христо Стоичков и Димитър Бербатов. Тук са играли доста българи и е имало български треньори, които са оставили добро впечатление.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ