Българин арестуван в Атина за трафик на хора

Снимка: Архив

Българин и още трима души са били задържани в Атина по време на акция срещу трафика на хора. Предадени са на прокуратурата в гръцката столица. Обвинени са в организиране на престъпна група, трафик на хора, кражба и фалшифициране на документи, съобщава БНР.

Общо 955 фалшиви паспорти и лични карти откри при обиск полицията в Атина, както и цялата техника по фалшификация. Мрежата за нелегален трафик на мигранти към европейските страни е действала повече от година.

За да арестуват организаторите, полицията изпраща под прикритие свой служител, които се представя за нелегален мигрант, търсещ лични документи и път към европейска страна. Поискали му около 6 хиляди евро за трансфера и още 1500 евро за фалшивите документи.

Над 500 от намерените паспорти са откраднати и собствениците им са информирали Интерпол. Гръцката полиция предполага, че арестуваните са част от международна мрежа, която организира кражби на лични документи от европейски граждани, за да се използват за нелегален трафик на мигранти.

Според юристи задържаните ги очаква присъда от 20 години затвор поради изключителната тежест на престъплението.

Коментари

Задължително поле