Българин купи двореца на бившия крал на Гърция в Порто Хели

Колаж: Protothema.gr

Бившият крал на Гърция е продал двореца си в Порто Хели на български бизнесмен, съобщи изданието Прото тема.

Продажна цена на луксозния имот е близо 10 милиона евро. Новият му собственик ще се радва на 12 спални, частен плаж и арабска архитектура. Сделката е направена преди няколко месеца, но беше оповестена тези дни, тъй като цар Константин е поискал от новия български собственик да остане там до мeсец март - желание, което е било уважено.

Дворецът, който бившия крал на Гърция, Константин купи преди осем години, е продаден на български бизнесмен, базиран в Лондон, занимаващ се с телекомуникации. 

Луксозната вила на морето притежава частен плаж, 30-метров басейн, 12 спални, с фонтани и плочки, ръчно изработени и донесени директно от Мароко от хора на ливанския бизнесмен Марк Сурсок, който я продаде на Константин преди осем години за 5 милиона евро.

Наскоро обаче новият собственик реши да напусне комплекса и да се установи за постоянно в Атина, заради здравословните си проблеми.

Що се отнася до новия купувач, за него е известно, че е препоръчан от лични познати, а не чрез посреднически агенции за недвижими имоти.Той е посетил Агиос Емилианос миналото лято, за да огледа имота. По непотвърдена информация споразумението за продажба е на стойност близо 10 милиона евро, а може би дори повече.

Заедно с бившия крал Константин имението напуска целият персонал. Единственият човек, който ще остане там, е неговият личен асистент, тъй като той познава особеностите на къщата. Според гръцкото издание, служителят се ползва с абсолютното доверие на бившето кралско семейство. Той ще предложи услугите си на новия собственик и ще му помогне с извършването на някои промени, които той вече е поискал. Новият собственик ще пристигне в Порто Хели този уикенд, за да наблюдава процеса на преместване, който вече е в ход.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа