Голф комплексът до Елин Пелин има нов собственик Имотът е продаден на българска компания, собственост на бизнесмена Мирослав Печев

Над 3000 софиянци дават жилищата си на туристи Броят на обектите, предлагани чрез Airbnb, расте с 80% годишно

Два изтребителя „Юрофайтър“ се сблъскаха в Германия, един пилот е загинал

Холандия без мобилни и стационарни телефони заради авария

Буря отнесе покрива на кооперация в Пловдив

Наредба ще доведе до хаос в туризма Нормативният акт не прави разлика между продажба и плащане в сектора на услугите

Двоен стандарт при 30% от храните в ЕС Кока - колата с глюкоза и повече калории у нас

Аварийно-спасителни екипи в Пловдив са реагирали над 40 сигнала заради дъждовете В София пожарникари са отработили 42 сигнала

Ханде Ерчел ще става леля

Тръмп обяви строги санкции срещу Иран, засягат и върховния лидер аятолах Али Хаменей

Ролс Ройс губи клиенти сред родните милионери Броят на Поршетата в страната нарасна с 10% само за година

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 25 юни 2019

Вдигат пенсиите на 2,13 млн. българи Увеличението ще е с 5,7%, най-високата става 1200 лева

Еленко Божков: Блокът на „ТЕЦ Марица – изток 2“ няма да може да работи на въглища дълго време след пожара

Проф. Христов: Комунизмът в учебниците по история е представен манипулативно

България е приела 29 преселници, при поето задължение пред ЕС за 1302

мигранти, бежанци, преселници

България досега е приела 29 преселници по квотите на ЕС, при поето задължение за 1302 души. Това показват последните данни, представени от Европейската комисия.

Пристигналите у нас по квотите мигранти са дошли от Гърция. България и Словакия следва да проявят повече гъвкавост по отношение на своите предпочитания и да започнат да приемат преселници от Италия възможно най-скоро, заявява ЕК.

Еврокомисарят по миграцията Димитрис Аврамопулос предупреди България да не бави процедурите по прием на бежанци по нейната задължителна квота от Италия.

Призовавам Полша и Унгария, които не са приели нито един човек нуждаещ се от международна закрила, да започнат да го правят веднага. Призовавам също Словакия и България да спрат да налагат стриктни и субективни предпочитания за релокация от Италия.“, каза той, цитиран от БНР.

Досега българските власти твърдяха, че проверките за сигурност на кандидатите за убежище са бавни и че много от мигрантите в Италия не желаят да отидат у нас. Друг аргумент изтъкван от София е, че трудно сред пристигналите в Италия се намират хора, които отговарят на условията за бежански статут. Българското правителство е поело ангажимент да настани 471 бежанци от Италия, но практически у нас не е пристигнал нито един, сочи докладът на ЕК.

България е приела по квотата си 29 бежанци от Гърция, при обещани места за 831. Срокът за изпълнението на квотната схема изтича през есента на тази година.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.