На 16 юли 2019 да почерпят

„Левски“ с убедителен старт на новия сезон, юноша изработи три гола

България е в топ 20 по поскъпване на домовете

Вучич помоли Макрон за помощ по пътя към ЕС и за разрешаване на кризата с Косово

Трус от 3 по Рихтер разлюля Вранча

„Руска връзка” тресе коалицията в Италия Близък до “Лига” лобист търсел финанси от Кремъл

Ердоган: Турция се надява да организира съвместно с Русия производство на системи за ПВО

Частично лунно затъмнение в нощта на 16 срещу 17 юли

Плащаме на ЕС за пластмасовите опаковки Обсъждат нови приходи в бюджета на общността

ЕС одобри санкции срещу Турция заради сондажите в шелфа на Кипър

МВФ: Вдигнете възрастта за пенсиониране Работниците намаляват с 30% през следващите 30 години

Министерство на финансите: На 19 юли партиите ще получат втората част от държавната субсидия за 2019 г.

Частна здравна каса, ако има 500 000 желаещи Новата визия за бъдещето на осигурителния модел поставя повече въпроси и неясноти, отколкото решения

Русия и Украйна готвят голяма размяна на затворници

Ирак предаде на Русия 33 деца на членове на ИДИЛ

България е с най-висок процент износ на интелект

Българските интелигентни и образовани младежи все по-често напускат България, за да търсят по-добра реализация и заплащане на труда си. Огромната емигрантска вълна след 1989 г. оказа своето негативно въздействие за развитието на страната. Над 2 милиона млади, образовани, интелигентни българи предпочетоха да живеят в страни с многократно по-малко случаи на корупция, бюрокрация, измами, грабежи, убийства и изнасилвания. Там, където администрацията работи в помощ и подкрепа на хората. Там, където има сигурност, ред и спокойствие, добро здравеопазване, високо заплащане и са осигурени всички условия за труд и професионално развитие.

Те потърсиха сигурност и справедливост далеч от своята родина, от своите семейства и близки.
Демографската криза в България все повече се задълбочава. Тенденцията на висока младежка емиграция води и до застаряване на българското население.

70% от младежите, завършили средно образование, предпочитат да продължат обучението си в чужбина. Завършили висше образование в България, избират да специализират и работят навън. Последните статистически данни показват, че България е страната с най-висок процент износ на интелект – 80% от напускащите страната го правят поради икономически съображения. Но голяма част от тях споделят за несигурност, липса на спокойствие и перспектива в професионално развитие. Не на последно място се откроява безпрецедентна корупция на всички нива в българската администрация, престъпност, сива икономика, измами, грабежи, убийства, нарушаване на човешки права и др.

България е в дълбока криза. Ние сме с най-нисък жизнен стандарт в ЕС.
Време е да се разделим с корупцията, измамите, престъпността, административния рекет, бюрокрацията, сивата икономика, с лъжата!

Време е да върнем България на българите чрез кардинално преструктуриране на всички нива, защото в момента администрацията е превърната в мафиотска мрежа, обслужваща лични и частни икономически интереси.

Убедена съм, че българите, напуснали пределите на страната, биха се върнали у нас, ако успеем да установим ред, социална сигурност, спокойствие, солидарни отношения, перспективност, защита на интересите на децата, семейството, хората с увреждания и възрастните хора. Какво са преживели и какво преживяват далеч от своята Родина, от своето семейство и близки – само те си знаят.

Политиците трябва да бъдат служители на народа си! Трябва да слушат и да зачитат народния глас, искания, предложения, напътствия и да носят лична отговорност за делата си.

За да се намали емигрирането на млади българи в чужбина, както и вътрешната миграция – от малките населени места към няколко големи областни центрове, трябва едновременното прилагане на пакет от мерки. Най-общо казано – образование с възможност за професионална реализация; стимули за икономиката, които подпомагат млади специалисти; достъпно здравеопазване, детски градини и училища; достойни доходи за положен труд.

Толкова тежка демографска катастрофа България не е преживявала. Всяка година от картата на страната изчезват градове и села. Регионалният дисбаланс е огромен. Ние сме най-бързо изчезващата нация, с най-ниска раждаемост и най-висока смъртност в Европа. На първо място сме по инфаркти и инсулти. Младите хора емигрират, защото не виждат бъдещо развитие тук. България е на последно място по доходи не в ЕС, а в Европа. Преди нас са дори страни като Сърбия и Албания. На това трябва да се сложи край. Всички правителства досега упорито затваряха очи пред действителността. Унизени и оставени на мизерно доизживяване учители, лекари, инженери от професионалисти ги превърнахме в продавачи, пазачи и охранители.

Унищожихме труда на нашите майки и бащи. Това не е моята България! Затова партиите трябва да работят за социална сигурност, справедливост и ред!

В Закона за подоходното облагане трябва да има данъчни облекчения за семейства с едно и две деца, както и предприемането на други мерки, които да спрат порочната практика деца да раждат деца в гетата и от социалните помощи и детските да се издържат цели цигански фамилии. Нужни са нови програми за насърчаване на грамотната раждаемост и връщането на българите зад граница в България.

Зелени карти за
етническите българи

Етническите българи – онези наши сънародници от историческите общности в чужбина, които желаят трайно да се заселят у нас, може да получават зелена карта, която им дава всички права, дори и да гласуват. Могат да бъдат и стимулирани, като получат от общинския и държавния фонд определени декари земя за ползване. Кооперативната работа е традиция за българите от Молдова. Ако например те обработват земята си в продължение на 5-6 г., след това може да я получават като собственост, а заедно с нея и българско гражданство.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

 1. Абсолютно съм съгласен с всичко най вече сивата икономика да излезе на светло но се съмнявам тя е в ръцете на корумпираната политическа класа от всички парти .

 2. Списъкът на емигрантите се поде от самата власт. Тя класира (т.е. разделя и сочи) с всякакви изпити децата още от 4 клас, като подреди цялата държава в една таблица по успех, готови за терминал 2, разрушавайки всякаква ценностна система за общо живеене, защото живеещите заедно не се класират всеки ден от трети лица. Чрез класиранията властта държи в напреженеие цялто възразстното население, дали ще плати за паралелното частно образование. Това е или ненужна или сива икономика (дори когато плаща данъци), защото това е второ преразпределение на едни и същи пари, от които веждъж е имало „данък“, а не са родили нищо ново. Вместо да правят нещо, „учените“ пишат неограничен брой учебници по предмет. Питагорова теорема в неограничен брой издания. Авторски права.
  Бизнесмените от нея подкрепят управляващите, защото паразитират на властовите провали в основното управление на работата с деца.
  Когато станат на 18, класираните напред разбират, че 50% – 60% под 3.50 е катастрофа за нацията и те няма да имат клиенти за които да измислят нещо. И хукват към терминала, защото не може да си щастлив между нещастни, колкото и да си учил частни уроци.

  Колко НПО-та съществуват? Откъд идва финансите им? Ако заетите в тях са умни българи, това ли е дейността от която имаме нужда? Кой ги вади от другия живот у нас?
  Може ли държава да се управлява чрез анонимни НПО-та?
  Може ли грижата за децата да се управлява чрез анонимно скрити отзад лиза в мрежа за децата?

  Кой управлява? Кой управлява.

  1. ум царува, ум робува, ум патки пасе…

 3. абе някой май публикува данни, че миналата година се спрели срива… с вноса на 15тина хиляди имигранта.

 4. Всичко в държавата е сбъркано защото някой отвън иска да е така и нашите управници управници играят по чужда свирка.Да ама не, младия българин не е тъпак и затова отива там където животът на хората е устроен в тяхна полза.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.