Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

България не е за замразяване на преговорите за Турция в ЕС

Министерството на външните работи опроверга информацията, че България е “за” замразяване на преговорите за присъединяване на Турция към ЕС.

Днес в интервю за германското списание “Шпигел” австрийският външен министър Себастиан Курц каза, че Австрия, Холандия и България са на общата позиция, че Европейският съюз трябва да замрази преговорите с Турция за присъединяване към общността. 

Българската позиция за предстоящия на 13 декември 2016 г. Съвет “Общи въпроси”, на който ще бъдат приети заключения по разширяването на ЕС, е приета в съответствие с националния координационен механизъм по европейските въпроси. В нея ясно се казва, че процесът на присъединяване на Република Турция към ЕС представлява важен инструмент за влияние и насърчаване на процеса на европеизация на страната и следва да бъде запазен. Това съобщават от пресцентъра на външното ни министерство.

Нищо в позицията на България относно преговорите за присъединяване на Република Турция към ЕС не дава основание за изводи в посока на евентуална българска подкрепа за замразяване на преговорния процес. Република България винаги се е придържала към позицията, че преговорите за членство на Република Турция в ЕС трябва да се водят по същата процедура и при спазване на същите критерии, които се отнасят за всички останали страни-кандидатки, водещи преговори за присъединяване.

България ще изрази надежда на заседанието във вторник на Съвет “Общи въпроси” в Брюксел, че ще бъде намерен начин за адекватно отразяване на изразените от отделни други държави членки притеснения, в същото време ще подчертае важността на приемане на балансирани заключения, които да не бъдат поставени под въпрос, тъй като те ще изпратят важен и дългоочакван сигнал към страните партньори.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Е те така бързо да бяха се обявили против санкциите срещу Русия, но нали шефовете им са на ул. Козяк и в Брюксел. Скоро краварите и брюксел няма да могат да си оправят своите бакии, а тогава на кого ще се дупарат нашите политици?

  2. А труд преди 2 дни май за първи път публикува това инфо… но безродната подлога митов спи.

  3. Tova e naj golemie precedens ce na nakoj upravnici im e dosel akla v glavite prisadenavaneto na turcja kam E S oznacava kraj na Bulgarskata darzava i sega turskite biznesmeni upravlivan v stranata i pravet svojte bokluci nima bulgarski stoki vsicko e tursko i kupiha zemita magazinite i se vnaset zarazeni produkti i lekarstva ot Turcja.

Отговорете