България трябва да предлага кратки, но запомнящи се почивки

"България трябва да предлага кратки, но запомнящи се почивки. В Европа туристите предпочитат повече, но пократки пътувания. Със 17% повече на годишна база през 2016 г. са се увеличи краткосрочните пътувания. Пътуващите комбинират авиолиниите, за да спестят средства, като средната цена на полет спада с 7% от 177 евро на 167 евро през 2016 г., спрямо 2015 г.

Технологиите завладяват все повече туристическия пазар. В момента на час има над 7 милиарда клкулации на полети, а времето за резервации е средно 100 секунди. Точно затова онлайн резервациите е най-големият сектор в електронната търговия, три пъти по-голям от онлайн пазаруването на дрехи".

Това заяви министърът на туризма Стела Балтова на дискусията "България-Целогодишна дестинация за кратки почивки" по време на туристическото изложение "Ваканция и СПА Експо".

Министър Стела Балтова очерта мотивите на министерство на туризма да постави тема за дискусия на краткосрочните пътувания като възможност за превръщане на страната ни в целогодишна туристическа дестинация. Тя коментира, че се регистрират три основни тенденция в пътуванията на европейците през 2016 г., които ще влияят и на туристическото търсене през 2017 г.

"Потребителите пътуват повече, но за по-кратко време и за да могат да си позволят потенциалните туристи повече пътувания, те се стремят към най-добрата цена.

Дигитализацията влияе и на покупката на билети - вече са предимно онлайн и с минимален разход на време. България трябва да отговори на новите туристически тенденции и да предложи смарт пакети на изгодни цени, резервирани онлайн и за възможно най-кратко време.

Нужно е да привличаме чужденци от близки до нас пазари и също така и от Албания, Унгария, Беларус - пазари с нереализиран потенциал, както и вътрешното пътуване на българи в страната", уточни Балтова.

Коментари

Задължително поле