Максимална печалба от 10% за „Автомагистрали“ ЕАД при строежа на магистрала „Хемус“ До милион на километър ще спечели държавното дружество

ЦСКА срази богати китайци

Ново звено контролира горивата Нова дирекция ще отговаря за регистрация на търговците на горива

Шефът с по-голямо доверие от правителството Ролята на медиите нараства, влиянието на фейсбук намалява

Юрий Асланов за проучването на „Афис“: Няма нищо странно в това левицата да е пред управляващите

US Конгресът забрани излизане от НАТО

Умуват дали да четат обвинителния акт по делото „КТБ“

Бъчварова: ГЕРБ е с няколко крачки напред, защото има много здрави връзки с европейското политическо семейство

Избират „Детска мелодия на годината“ на 23 март в НДК 14 нови авторски песни се състезават в националния фестивал

Близо 300 фалшиви инвалиди от Разградско са съдени да връщат пари Материалите за организирана престъпна група са в Спецпрокуратурата

Кметът на Търново и потомка на Райна Княгиня инициират конкурс за иновативни проекти Инициативата ще бъде представена пред Великотърновския университет, бизнеса и фирмите в сферата на високите технологии

Остров до Созопол става световен арт център “Св. Св. Кирик и Юлита” се преобразява с помощта на музея Лувър

Френската здравна агенция е открила опасни химикали в памперси

Отстранена е аварията в „Люлин“, която остави без ток клиенти на ЧЕЗ

БНТ сваля Валя Ахчиева Мотивът - "максимална равнопоставеност" във вътрешен конкурс за ново разследващо предаване

България трябва да предлага кратки, но запомнящи се почивки

Министър Стела Балтова

„България трябва да предлага кратки, но запомнящи се почивки. В Европа туристите предпочитат повече, но пократки пътувания. Със 17% повече на годишна база през 2016 г. са се увеличи краткосрочните пътувания. Пътуващите комбинират авиолиниите, за да спестят средства, като средната цена на полет спада с 7% от 177 евро на 167 евро през 2016 г., спрямо 2015 г.

Технологиите завладяват все повече туристическия пазар. В момента на час има над 7 милиарда клкулации на полети, а времето за резервации е средно 100 секунди. Точно затова онлайн резервациите е най-големият сектор в електронната търговия, три пъти по-голям от онлайн пазаруването на дрехи“.

Това заяви министърът на туризма Стела Балтова на дискусията „България-Целогодишна дестинация за кратки почивки“ по време на туристическото изложение „Ваканция и СПА Експо“.

Министър Стела Балтова очерта мотивите на министерство на туризма да постави тема за дискусия на краткосрочните пътувания като възможност за превръщане на страната ни в целогодишна туристическа дестинация. Тя коментира, че се регистрират три основни тенденция в пътуванията на европейците през 2016 г., които ще влияят и на туристическото търсене през 2017 г.

„Потребителите пътуват повече, но за по-кратко време и за да могат да си позволят потенциалните туристи повече пътувания, те се стремят към най-добрата цена.

Дигитализацията влияе и на покупката на билети – вече са предимно онлайн и с минимален разход на време. България трябва да отговори на новите туристически тенденции и да предложи смарт пакети на изгодни цени, резервирани онлайн и за възможно най-кратко време.

Нужно е да привличаме чужденци от близки до нас пазари и също така и от Албания, Унгария, Беларус – пазари с нереализиран потенциал, както и вътрешното пътуване на българи в страната“, уточни Балтова.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Точно така запомнящи се. Англичанинът, който бастиса един български сервитьор на Слънчев бряг с тухла по главата, след това казал, че нищо не помни.

    1. 🙂 аз щях да дам обратния пример, но и ти си много прав. та за такива трябва български затвор, та да запомни.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.