Скорсезе и Копола: Студио „Марвел“ не прави кино! Всичко е само един комерс, твърдят легендарните режисьори

Парламентът прие бюджета за 2020 г.

„Стачката на стачките” парализира Франция Милиони на бунт срещу пенсионните реформи на Макрон

#MeToo трейлър на новия политически коректен филм за Бонд “Силната чернокожа жена” Лашана Линч съперничи на 007

Пирати отвлякоха гръцки танкер край Нигерия

3028 лв. заплата в софтуерните компании Над 30 хил. са заетите в бранша

Протеини пазят сърцето и кожата в студа Балансираме белтъчния прием с фибри

Словашкият парламент отхвърли спорен законопроект за абортите

50% излишно висше образование

Чаатай Улусой надебеля

Кардайъ: Лъсна съглашателството между ГЕРБ и БСП

ГДБОП разби банда „ливанска пералня” (обзор) Босът Ахмад Шараф и пет от мулетата му са обвинени за пране пари

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 6 декември 2019

Арестуваха сина на Миню Стайков в брониран джип с телохранители (обзор) Гешев: По трудния начин ще разберат, че не живеем във времето на мутрите

Партийната субсидия става 8 лева на глас Предложението беше на БСП, наложиха го от "Обединени патриоти"

България, Турция и Русия с общ проект за гастрономически туризъм в региона на Черно море

Развитието на круизния и гастрономическия туризъм е от съществено значение за диверсифицирането на туризма в Черноморския регион. Това бе сред темите на разговор между министъра на туризма Николина Ангелкова и генералния секретар на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество (ЧИС) Майкъл Христидес, съобщиха от МТ.

Двустранната среща се състоя в рамките на втория Международен конгрес на световните цивилизации и историческите маршрути, който вчера и днес се провежда в София и е организиран от Световната организация по туризъм (СОТ) към ООН.

Ангелкова и Христидес изразиха удовлетворение, че България, Турция и Русия ще работят съвместно по реализиране на проект за популяризиране на гастрономическия туризъм в региона на Черно море. Първият етап на проекта е събиране на статистическа информация, в която да бъдат представени между 250 и 300 характерни ястия от държавите от Черноморския регион. Втората фаза е организиране на Дни на гастрономията в четири европейски столици на държави членки на ЧИС. Ще бъдат организирани специфични събития в областта на гастрономическия туризъм.

Христидес информира, че през 2019 г. ЧИС ще участва в мащабна инициатива за популяризиране на круизния туризъм в Черно море. Възраждането на круизния туризъм в Черно море е един от основните приоритети на ЧИС.

Двете страни обсъдиха и реализацията на проект в областта на филмовия туризъм. Гърция е координатор на проекта, а България ще бъде един от основните партньори. Страната ни разполага с много опит в този туристически подсектор и е предпочитана дестинация, защото е популярна с реализирането на мащабни филмови продукции.

Коментирана бе възможността за създаване на „Награди за най-добри „start up” компании в областта туризма в региона на ЧИС”. Концепция на проекта ще бъде изготвена съвместно от Постоянния секретариат на ЧИС и мрежа от университети от държавите членки на организацията, които впоследствие ще бъдат включени в журито на наградите. Планира се инициативата да стартира през 2019 г.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.