Българската петролна и газова асоциация: Лъжи са твърденията на Валери Симеонов

Вицепремиерът не познава данъчната нормативна уредба, заявяват от БПГА

Всеки обект има онлайн връзка с НАП

Острото си възмущение от манипулативните твърдения и откровените лъжи, изказани на пресконференция на вицепремиера Валери Симеонов и представители на няколко фирми за търговия с горива по адрес на всички големи вериги в България, изразиха от Българската петролна и газова асоциация. Настояваме г-н Симеонов да сезира компетентните органи и да им предостави конкретни данни за неправомерни действия, на който и да било от членовете на БПГА, вместо да използва властовата си позиция за публично очерняне на големи международни компании, се посочва в позиция на Асоциацията, изпратена до медиите. Недоумяваме как икономически вицепремиер, а в лично качество и бизнесмен, не е наясно с Наредбата за отчитане на продажби в търговските обекти с фискални устройства, посочват от БПГА. Тази разпоредба е в сила от години и се спазва от абсолютно всеки обект с фискално устройство в България. В този смисъл, ако на обект с 24-часов режим на работа касата не се приключва в полунощ, това би трябвало да буди подозрения за данъчни манипулации, а не обратното.

Буди учудване и фактът, че държавен ръководител, отговорен за икономическата политика, проявява непознаване на данъчната нормативна уредба и на принципа на действие на онлайн-връзката на търговските обекти с НАП, до чието управление и данни има достъп единствено приходната агенция, посочват от БПГА. Онлайн връзката работи по един и същи начин на всеки обект, снабден с данъчен терминал, без значение от неговата големина и обороти.

Апелираме към господин вицепремиера да прояви повече интерес към това, какъв риск представляват за хазната стотиците неизвестни фирми без капитал и активи, но с големи данъчни задължения, и към истинските цели на яростната съпротива срещу законопроекта за горивата, в която се включва като лобист на интересите на сивия сектор, посочват от БПГА.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес