Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 12.12.2019

На 12 декември 2019 да почерпят

Излиза сказание за Боян Мага Нов роман от Павлина Павлова за сина на Симеон

„Локо“ (София) покани Стойчо Стоев

Учениците от кърджалийското училище, чието стълбище пропадна, ще учат в други сгради

Сър Антъни Хопкинс: Актьорите са глупави

Джонсън печели вота, но с малка преднина

Купуваме още един правителствен самолет (обзор) От 2014 г. „Фалкон”-ът е аварирал над 20 пъти

Депутати от БСП пред “Труд”: Корнелия Нинова не владее групата си При избора на Сотир Цацаров червената група се разцепи наполовина

Турция заплаши да изгони американските войници от базата „Инджирлик”

Манолова открива временна приемна във Видин

Свършват мъките с данъчните декларации

Дължими налози за служебен аванс за шефа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 12 декември 2019

„Германският пациент” от Михаил Вешим Ще спаси ли българската пукница Хер Бекер

Българската петролна и газова асоциация: Лъжи са твърденията на Валери Симеонов Вицепремиерът не познава данъчната нормативна уредба, заявяват от БПГА

Всеки обект има онлайн връзка с НАП

Острото си възмущение от манипулативните твърдения и откровените лъжи, изказани на пресконференция на вицепремиера Валери Симеонов и представители на няколко фирми за търговия с горива по адрес на всички големи вериги в България, изразиха от Българската петролна и газова асоциация. Настояваме г-н Симеонов да сезира компетентните органи и да им предостави конкретни данни за неправомерни действия, на който и да било от членовете на БПГА, вместо да използва властовата си позиция за публично очерняне на големи международни компании, се посочва в позиция на Асоциацията, изпратена до медиите. Недоумяваме как икономически вицепремиер, а в лично качество и бизнесмен, не е наясно с Наредбата за отчитане на продажби в търговските обекти с фискални устройства, посочват от БПГА. Тази разпоредба е в сила от години и се спазва от абсолютно всеки обект с фискално устройство в България. В този смисъл, ако на обект с 24-часов режим на работа касата не се приключва в полунощ, това би трябвало да буди подозрения за данъчни манипулации, а не обратното.

Буди учудване и фактът, че държавен ръководител, отговорен за икономическата политика, проявява непознаване на данъчната нормативна уредба и на принципа на действие на онлайн-връзката на търговските обекти с НАП, до чието управление и данни има достъп единствено приходната агенция, посочват от БПГА. Онлайн връзката работи по един и същи начин на всеки обект, снабден с данъчен терминал, без значение от неговата големина и обороти.

Апелираме към господин вицепремиера да прояви повече интерес към това, какъв риск представляват за хазната стотиците неизвестни фирми без капитал и активи, но с големи данъчни задължения, и към истинските цели на яростната съпротива срещу законопроекта за горивата, в която се включва като лобист на интересите на сивия сектор, посочват от БПГА.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.