Българска икона ще пази гръцкия премиер

Ценен подарък, икона на Панагия Пантанаса (VseCaricia), направена от Татяна Накова във Велико Търново получи гръцкия премиер Кириакос Мицотакис от гръцкия бизнесмен, живеещ от 20 години в България, Христос Мурутис.

Двамата са съученици и приятели и ги свързва здраво и дългогодишно приятелство.

В понеделник 22 юни г-н Мурутис се срещна с премиера на Гърция и му подари иконата в знак на признателност, с пожелание да го пази и му помага при решаване на Държавните дела.

"Обичам го като човек и му имам доверие като политик. Всички гърци се молим на Света Богородица да му дава благословение, за да решава проблемите на народа", заяви за в. Труд г-н Мурутис.

Иконата на Панагия Пантанаса (VseCaricia) е направена специално за гръцкия Премиер във Велико Търново и благословена в църквата Въздвижение на Светия Кръст Господен в София.

Изображението е с размери 1.00 X 0.80 м и е дело на Татяна Накова, която живее в престолния ни град Велико Търново. Същата икона с размери 1,35 х 1,00 м има и в храма на Светия кръст в София. Оригиналът е във ватопедския манастир в Св. Гора-Атон.

Иконата е поръчана специално от Христос Мурутис, грък, който живее в София от 1999 г. и нарича България втора негова Родина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа