На 25 май 2019 да почерпят

Андрей Миронов – вечният Остап Бендер Може да е знак на Съдбата, но руският актьор се ражда и умира на сцената

„Лудогорец“ е шампион на България за осми пореден път

Тръмп изпраща още 1500 войници в Близкия изток заради Иран

МВнР: Няма информация за пострадали българи при експлозията в Лион

13 души са ранени при експлозията в Лион, сред тях и дете

Светлана Иванова от София: Плодолечението е вид изкуство Доктор Емилова е неговата муза, споделя музикантката

Експлозия в Лион, има ранени (СНИМКИ и ВИДЕО)

Славимир Генчев спечели конкурса „Биньо Иванов”

Шумен награди заслужили ученици, учители и студенти

Камбуров вече е кошмар №1 за „Левски“

Килограмът вече не е същият Тихата научна революция настъпи

Президентът Радев: Истинските дворци на България са нейните училища, университети и академии

Цвета Караянчева в базиликата Сан Клементе: Ние сме горди, че над 300 милиона славяни пишат на кирилица

Българските масони избраха нов Велик майстор

Искрен Йотов прие от Иван Сариев единението на ОВЛБ, споделиха пред „Труд“ свободни зидари

Българските масони имат нов Велик майстор. На отчетно-изборно събрание днес в София майсторите на ложи от Обединената велика ложа на България (ОВЛБ) избраха за свой нов лидер Искрен Йотов – досегашен заместник на Великия майстор на ОВЛБ. По този начин демонстрираме приемственост на най-значимото събитие в историята на българското масонство – единението, коментираха пред “Труд” свободни зидари. Към момента Обединената велика ложа на България наброява близо 4000 масони и над 120 ложи. През последните години българските масони развиха значително благотворителната си дейност с подкрепа на различни хуманитарни, културно-исторически и образователни каузи.

Запознати припомниха, че вече досегашният Велик майстор на ОВЛБ Иван Сариев бе наречен Обединител заради ключовата дата 20 юни 2015 година, когато заедно с почетния Велик майстор на ОВЛБ Валери Митков реализираха единението на българските масони. А събитието бе сравнено по значимост от представители на световното масонство с падането на Берлинската стена. Новият Велик майстор Искрен Йотов започва мандата си в знакова година за масоните по света, когато се честват 300 години от учредяването на първата ложа в Англия през 1717 г. От своя страна българското масонство отбелязва 100 години от въздигането на Велика ложа на България. И 25 години от възобновяването на свободното зидарство у нас след 1989 г.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (13)

  1. Това са съвременните сатанисти като някой дори не го разбират. В общата си болна страст за пари се прекланят пред Мамона и Утринната звезда.

  2. Какво работят тези, че ги показвате, като оная бригада от евреи, които всеки президент на държава приема.Какви са тия вестители и на какво?

  3. МАСОНИ МАФИОТИ, КАТО ЕКС ПРЕМИЕРА НА СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ГЕРДЖИКОВ.

  4. България е една бутафория. Копираме като папагали всичко. 90% от тези пингвини не знаят въобще смисълът и значението на тази организация. Със зъби и нокти се напъват да влязат в нея (естествено без качества, а връзки) , за да могат отново с връзки на си оправят живота и финансовото състояние. Нищо общо с подобни групи по света.

  5. А дали Искрен ще успее да направи истинско обединение, защото е ясно, че Иван само го започна?!
    Предстои да видим!

  6. 🙂 и го завърши. А други не се наиграха и заради тях читави артисаха. Искрен ще ги прибере. Но! Един по един. Пък и другите нали се обединиха с други?:)!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.