Българските масони избраха нов Велик майстор

Искрен Йотов прие от Иван Сариев единението на ОВЛБ, споделиха пред „Труд“ свободни зидари

Българските масони имат нов Велик майстор. На отчетно-изборно събрание днес в София майсторите на ложи от Обединената велика ложа на България (ОВЛБ) избраха за свой нов лидер Искрен Йотов – досегашен заместник на Великия майстор на ОВЛБ. По този начин демонстрираме приемственост на най-значимото събитие в историята на българското масонство – единението, коментираха пред “Труд” свободни зидари. Към момента Обединената велика ложа на България наброява близо 4000 масони и над 120 ложи. През последните години българските масони развиха значително благотворителната си дейност с подкрепа на различни хуманитарни, културно-исторически и образователни каузи.

Запознати припомниха, че вече досегашният Велик майстор на ОВЛБ Иван Сариев бе наречен Обединител заради ключовата дата 20 юни 2015 година, когато заедно с почетния Велик майстор на ОВЛБ Валери Митков реализираха единението на българските масони. А събитието бе сравнено по значимост от представители на световното масонство с падането на Берлинската стена. Новият Велик майстор Искрен Йотов започва мандата си в знакова година за масоните по света, когато се честват 300 години от учредяването на първата ложа в Англия през 1717 г. От своя страна българското масонство отбелязва 100 години от въздигането на Велика ложа на България. И 25 години от възобновяването на свободното зидарство у нас след 1989 г.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (13)

  1. Това са съвременните сатанисти като някой дори не го разбират. В общата си болна страст за пари се прекланят пред Мамона и Утринната звезда.

  2. Какво работят тези, че ги показвате, като оная бригада от евреи, които всеки президент на държава приема.Какви са тия вестители и на какво?

  3. МАСОНИ МАФИОТИ, КАТО ЕКС ПРЕМИЕРА НА СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ГЕРДЖИКОВ.

  4. България е една бутафория. Копираме като папагали всичко. 90% от тези пингвини не знаят въобще смисълът и значението на тази организация. Със зъби и нокти се напъват да влязат в нея (естествено без качества, а връзки) , за да могат отново с връзки на си оправят живота и финансовото състояние. Нищо общо с подобни групи по света.

  5. А дали Искрен ще успее да направи истинско обединение, защото е ясно, че Иван само го започна?!
    Предстои да видим!

  6. 🙂 и го завърши. А други не се наиграха и заради тях читави артисаха. Искрен ще ги прибере. Но! Един по един. Пък и другите нали се обединиха с други?:)!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.