Българските програмисти в топ 5 в света по разнообразни познания

България е сред петте държави в света, в които програмистите демонстрират най-голямо разнообразие от познания и интереси в различните технологии. Това показват данните на софтуерната компания DataArt на базата на статистиките на платформата Skillоtron, цитирани от economic.bg.

За целите на проучването са използвани три критерия: оценяване на умения (какви резултати демонстрират участниците по отношение на познанията в различните технологии), спектър на познания (брой различни технологии, които участниците владеят най-добре) и време, прекарано в платформата за геймификация Skillotron.

В статистиките са включени общо 57 страни. Държавите, в които програмистите демонстрират най-голямо разнообразие от познания и интерес към различни програмни езици, са Армения, Камбоджа, Иран, Узбекистан и България, показват обобщените резултати.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Само това ли е.Хората откриват все нови неща по света ,ние нищо не сме конструирали ,не сме патентовали ,не сме открили ,нямаме дори ИТ учени,само потребление.Тия като са много разобразни знания да напраят българска ос ,телефон,компютри,нещо да създадат наше да пише произведено в България.Ето това е най-голямата работа.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.