Български шофьор - в гръцки арест

Българският шофьор на камион, който беше арестуван по обвинение за трафик на хора в Гърция, се намира в ареста там, съобщиха дипломатически източници пред “Труд”. Днес той ще бъде изправен пред съд в Атина. Във външното ни министерство очакват още официална информация по случая. В МВР не са уведомени за него официално.

Нашенецът беше арестуван изненадващо и безшумно в петък, а ден след това бе прибран турски шофьор, участващ в същия нелегален канал. В камиона на българина били открити 10 нелегални мигранти, всички от Пакистан. Толкова на брой хора се криели и при турчина, съобщава Ekathimerini. Полицията допълва, че турският шофьор е прекарвал осем пакистанци, един иракчанин и един сириец в камиона си. Акцията била извършена след наблюдения на тайните служби. И двамата арестанти засега не признават, че са извършили престъпление. Нашият се възползвал от правото да запази мълчание при разпитите.

От полицията съобщават, че нелегалните мигранти, преминаващи сухоземната граница между Гърция и Турция, са около 400 месечно. Властите не очакват броят им да се увеличи със затоплянето на времето.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право