Българското конгресно бюро: Да се затварят конкретни обекти, а не цели сектори

Да се затварят конкретни обекти, които нарушават противоепидемичните мерки, а не цели сектори, да се създаде предвидимост относно организирането на събития, предстоящите мерки да бъдат дискутирани с бизнеса преди да бъдат предприети. За това настояват от Българското конгресно бюро (БКБ) в отворено писмо до премиера Бойко Борисов и до вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова.

„Запазването здравето на обществото е основен приоритет и всички в бранша сме категорични, че за да функционира той е нужно да не бъдат допускани никакви компромиси със санитарните препоръки и изискването за физическа дистанция в нашите обекти, в рамките на провеждане на всяко едно мероприятие. Именно поради отговорното отношение към ситуацията, през последните месеци сме давани за пример за най-стриктно спазване на мерките“, се казва в писмото.

Възможността за провеждане на бизнес срещи, конференции и изложби не е само спасяване от фалит на нашия бранш, но е най-вече предпоставка за възстановяване на всеки един от икономическите сектори в страната, категорични са от БКБ. Събитията са платформи за обмен на опит, знания и създаване на нови бизнес контакти, което вярваме, че повече от всякога е жизненоважно за възстановяването на икономиката на държавата, се казва в писмото.  

Коментари

Задължително поле