Валентина Александрова: Д-р Емилова върна силите ми за живот

Плодолечението спасило жената от „нелечими” болести

Специално за “Труд” д-р Людмила Емилова продължава своята поредица на дълголетието. Тя е лекар с три специалности - вътрешни болести, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лечение с плодове, чай и мед върху себе си и успява да се спаси от много тежки болести, решава, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 г. д-р Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лечение, през който са преминали над 45 000 пациенти от цял свят. Мнозина са се спасили от шаблонно дефинираните от официалната медицина като нелечими заболявания и като бонус са стопили килограми, при това с траен ефект. През 1997 г. д-р Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на САЩ.

До лятото на 2007 г. Валентина била в постоянен стрес от непрекъснато удължаващия се списък с тежки болести, много от тях определяни като нелечими от официалната медицина. Живеела със семейството си в Лондон и редовно ходела на прегледи и изследвания. Но успехът в лечението все се отлагал до пълно обезсърчение.

Валентина страдала от артрит с много силни болки в ставите, подувания и скованост. Имала и периоди на пълно обездвижване. От грипове и простуди боледувала толкова често, че спряла да отчита на колко време я застигат, защото били почти непрестанни. Измъчвал я упорит запек, от който се подувала, но нищо от предписаните хапчета и чайове не й помагало. Страдала от хронично безсъние и денем била отпаднала, потисната и с чувство на непреодолима обърканост. По дланите на ръцете й се появила екзема, редували се много пристъпи на световъртеж, гадене, повръщане и шум в ушите. Често я обземали панически атаки, заради които спряла да шофира. Цял подвиг при състоянието на Валентина било справянето й с ангажиментите в работата и грижите за семейството.

Многобройните изследвания, лекарски консултации и медикаменти не облекчили състоянието на Валентина. До лятото на 2007 г., когато със семейството си тя дошла за ваканцията в България. При получаването на пореден пристъп на силен световъртеж близко семейство дало съвет да се потърси помощ от д-р Емилова. Без отлагане Валентина се озовала в медицинския център, където й направили подробни изследвания и веднага започнали лечението.

Първите 10 дни на плодове, чай и мед Валентина направила под контрола и със съветите на д-р Емилова. Останалите 10 изпълнила сама в Лондон, защото ваканцията свършила. Захранила се за 20 дни по схемата, подготвена за нея в медицинския център. След 3 процедури хидроколонтерапия в центъра екземата по ръцете изчезнала сякаш по чудо. Валентина започнала да спи и сякаш чудото не искало да си отиде, преди да изтрие с вълшебна гума всичките мъки на жената.

За около 3 години всички оплаквания отзвучали. Още след първото гладуване Валентина изхвърлила 5 торбички с лекарства. Убедена била, че плодолечението е “нейното нещо”, спомня си днес тя. Определя се и като изцяло нов човек, а външното доказателство е неоспоримо - кожата, косата, ноктите на Валентина не просто са върнали нормалния си вид, а са блестящи. Килограмите са 56 (а дошла в медицинския център с поднормено тегло - 48 кг) и с тях усеща, че силата й за живот се е върнала. Усмивката не слиза от лицето й и трудно може да се предположи, че е била години наред в хватката на паник атаки и непрестанни болки и неразположения.

По съвет на д-р Емилова Валентина е провеждала по-продължителни гладувания, последвани от природосъобразно хранене. И преди да посети медицинския център, жената била избрала вегетарианството заедно със семейството си, но допускала често срещаните при мнозина грешки. Консумирала големи количества сирене и много сладкиши. От лекциите на д-р Емилова разбрала как правилно да подбира и комбинира храните, за да извлече полза от всичко полезно в тях, дарено от природата. Сиренето не й липсва, а от млечните продукти има на трапезата си таратор, и то по Великден. Рядко приготвя риба, предпочита бобовите храни. Пресните плодове и зеленчуци са с предимство, има и вегански периоди. Валентина е правила сама 32 дни на плодове, чай и мед с 32 дни захранване. Всяка година по няколко пъти идва в медицинския център и казва, че той я зарежда за цялото време между посещенията. Описва програмата като много богата и с особено удоволствие играе народни хора, посещава и заниманията по йога.

Съпругът на Валентина също е правил програмата. Решил да опита, защото му установили хиперинсулинизъм (състояние, предшестващо появата на диабет тип две). И при него плодолечението дало резултат. В медицинския център са намерили помощ още майката, свекървата, баща та и мнозина приятели и близки на жената. При последното си идване Валентина бе заедно със семейство индийци, които в Лондон научили за невероятните постижения на д-р Емилова. Мъжът има множествена склероза и е решен да се довери на плодолечението и природосъобразното хранене в битката с болестта. Валентина го насърчава не само като доброволен придружител и преводач. По-важен е примерът на случилото се с нея. Живея без страх и фобии, казва Валентина и е радостна, че и други хора си дават шанса да открият път към здравето с помощта на д-р Емилова.

 

Кьопоолу (1 порция)

Един средно голям патладжан и 2 червени пиперки се опичат добре и се оставят в тенджера с капак да се задушат. Обелват се и се блендират или нарязват на много ситно заедно с обелен домат, без семките. Прибавят се ситно нарязани 1/2 връзка магданоз, 1 скилидка чесън, щипка морска или хималайска сол, 1 с. л. зехтин екстра върджин и при поднасяне се поръсват с натрошени орехи.

Рецепта на главен готвач Илия Илиев

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве