Валери Симеонов: България стана флагман в борбата с шума

Снимка: Архив

Гордея се, че Законът за шума е един от малкото закони в ЕС, България е държава флагман в борбата с вредното явление. Това коментира лидерът на НФСБ Валери Симеонов на брифинг в Народното събрание, след приемането на промените в Закона за защита от шума. Те забраняват вдигането на шум на открито между 14 и 16 часа и от 23 до 08 часа. Глобата за нарушителите физически лица е от 500 до 1000 лв., а за юридическите - до 6000 лв.

„Мисля, че можем спокойно да започнем с една добра констатация, че днес е един добър ден за българската нация. Днес беше приет Законът за защита от шума в околната среда", обяви той.

"От днес вече законът е приет и предстои публикуването му в Държавен вестник. Този закон е изключително необходим и актуален с оглед докладите на Световната здравна организация и завишените изисквания на ЕК за допустими нива на шума, с оглед на тежките поражения, които той нанася на хората при условията на съвременната цивилизация“, каза още Симеонов.

Според него с тези промени се допринася за превръщането на България в една държава, флагман в борбата с това вредно явление.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика